2.5" ile 3.5" HDD arasındaki fark nedir?

Oyunlar için HDD almak büyük saçmalık.

1000 TL bütçeye SSD önerin onu alayım o zaman hocam. Öyle bir şey varsa biz de bilelim yani.

3.5" 7200 RPM alın hocam 5400 RPM 2.5" HDD'ler çok çok yavaş kalıyor artık. Windows kursanız boot olması 1 dakika sürer öyle diyeyim.

Windows'u SSD'ye kuracağım zaten. Baktığım ürünler de genelde 3.5" 7200 RPM. Ama alacağım satıcı 2.5" 7200 RPM olan bir ürün de önerdi o yüzden kararsız kaldım.

Anakart modelim Gigabyte A520M-K V2 DDR4. bütçem 1000 TL falan. 1 TB SSD'ler 2K civarında olduğu için HDD tercih etmek zorundayım.
Dönüştürücü:

M.2 SSD:

Bütçe arttırılıp böyle bir kombinasyon yapabilir.

Anakartınız X1 3.0 standarıtını destekliyor. M.2 SSD'den en fazla teorik olarak 984.6 MB/s hız alırsınız.
Genel kullanımda 800-850 arasında bir hız alırsınız.

Dönüştürücü:

M.2 SSD:

Anakartınız X1 3.0 standarıtını destekliyor. M.2 SSD'den en fazla teorik olarak 984.6 MB/s hız alırsınız.
Dönüştürücü ile M2 SSD kullanılmaz hocam saçmalık tamamen. SATA SSD almak çok daha mantıklı.

Dönüştürücü ile M2 SSD kullanılmaz hocam saçmalık tamamen. SATA SSD almak çok daha mantıklı.
Son zamanlarda oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Henüz ciddi bir şikayeti olan görmedim.
SATA SSD'ler fiyat olarak M.2 SSD'leri bile geçti. Dolayısıyla böyle bir alternatif tercih edilebilir.

Şahsen ben böyle bir alternatif varken SATA SSD almazdım. Alacak kişinin tercihine kalmış, bir şey diyemem.

Zaten konu sahibi depolama amaçlı kullanacak.

Son zamanlarda oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Henüz ciddi bir şikayeti olan görmedim.
SATA SSD'ler fiyat olarak M.2 SSD'leri bile geçti. Dolayısıyla böyle bir alternatif tercih edilebilir.

Şahsen ben böyle bir alternatif varken SATA SSD almazdım. Alacak kişinin tercihine kalmış, bir şey diyemem.
Ayrıca attığınız SSD kronik sorunlu. 500GB versiyonunu kullanıyorum sağlığı aşırı hızlı şekilde düşüyor.

Dönüştürücü:

M.2 SSD:

Hocam bütçeyi bayağı aşıyor benim için. HDD neden bu kadar gömülüyor anlamadım. oyun açılma süresi harici ne fark yaratıyor ki? Çok fazla takılma, kasma, donma mı oluyor yani?

Hocam bütçeyi bayağı aşıyor benim için. HDD neden bu kadar gömülüyor anlamadım. oyun açılma süresi harici ne fark yaratıyor ki? Çok fazla takılma, kasma, donma mı oluyor yani?
İsterseniz Cuma indirimlerini bekleyin.
HDD önerilmemesi gayet doğal. Oyunlar ve yazılımlar artık çok gelişti, HDD'nin artık yeterli performans sağlayamayacağını düşünüyorum. Drop ve kasma problemleri yaşamamak için en az SATA SSD alınmalı.

Ayrıca attığınız SSD kronik sorunlu. 500GB versiyonunu kullanıyorum sağlığı aşırı hızlı şekilde düşüyor.
Bu fiyata önerilebilecek bir model. Size kötü bir ürün denk gelmiş olabilir.
Kronik olduğu ile alakalı bir duyum almadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı