Hayırsız Cellat
Hectopat
- Makaleler
- 1
Merhaba öncelikle kendimden bahsedeyim. Bu yıl YKS'ye 2. kez gireceğim ilk mezun senem ailemle problemler yaşıyorum çevreden çok fazla baskı görüyor soru yağmuruna tutuluyorum. Evde annem çok üstüme geliyor ve sürekli kendimi kandırmak zorunda kalıyorum. Bu da vicdan azabına sokuyor annem geçen yıl bu kadar baskıcı değildi çünkü mezuna kalacağım kesindi ama bu yıl ne yediysem ne içtiysem bana zehir etti. Örneğin afedersiniz lavaboya telefonla girerim ve en az 15 dk en fazla 30dk dururum bu yüzden bile azar işitiyorum çok durmuşum diye. Dersten zaman gidiyor diye telefonumu çaldırıyor ben lavabodayken telefonu bulmak için bir başka örnekse kardeşim 11. sınıf ve hiç baskı görmüyor. Ben 11. sınıfta dershaneye yollanıp sınav senem olmadığı halde baskı görüyordum kardeşim ise hiç görmüyor. Özgür bir şekilde her istediğini yapıp istediği saatlerde yatıp kalkıyor bu da benim zoruma gidiyor. Ayrıca kardeşim bile ben mezunum diye bunu evdekilere karşı koz olarak kullanıp ben bilgisayara oturunca kalkmazsan ispiyonlarım gibisinden tehdit ediyor. Açıkçası okumak zorundayım ama yeterli iradem yok sorun buradan kaynaklanıyor tembelim ama bir o kadar da istiyorum iyi bir bölüm okumayı. Nasıl desem sürekli aynı anda farklı şeyleri yapıyorum hem derse hem bilgisayara zaman ayırılamıyor. Diğer yandan annem derslerimi çok sıkı takip ediyor sanki sınava o girecekmiş gibi. Hangi testte kaldım nerelere çalışıyorum hep biliyor. Örneğin ders esnasında oyun oynayıp o girince Alt Tab atınca videonun neresinde kaldığıma bakıyor. 2. kez baskın atınca aynı yerdeysem eğer anlıyor bu yüzden laptopumu bile kaldırdık çok baskı altındayım. Her yerden insanlar üzerime geliyor akrabalara karşı beni şişiriyorlar ve bu hiç hoşuma gitmiyor. Artık kin ve nefret oluşuyor aramızda bazen sinirden bırakıp okumamayı bile düşünüyorum. Gerçekten akşama kadar evde olduğuma bile pişman oluyorum hiç arkadaşım yok Discord'da konuştuklarım dışında. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?