2.50 GHz olan E5200 işlemcim 1.20 GHz'de çalışıyor

Umut Akay

Hectopat
Arkadaşlar, işlemci modelim Intel Pentium E5200 2.50 GHz modeli. Oyunlarda CPU kullanımı %100 olmasına rağmen 1200 MHz'de çalışıyor. Bu hep böyleydi. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Güç seçeneklerine gelip yüksek performansı seçiniz.
yüksek performans seçili zaten.
Arkadaşların önerilerine ek olarak aşırı ısınma olabilir. Sıcaklık değerleri ne durumda? MSI Afterburner ile bakabilirsiniz.

Isınma durumu %100 kullanılırken 56-60 derece arası yazın temmuz ayında bile 65'i geçtiğini görmedim.
1608719312677.png

Ekleme yapayım QuickCpu değerlerimde böyle.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 796757

Hocam karışık bir şeye benziyor kendim yapmasam daha iyi olur sanki.

Hocam BIOS menüsünden pek anlamıyorum çok anakart modelim G31M-ES2L
Dostum neden düşük GHz' de çalıştığını anladım Turbo devre dışı, önce Disable Turbo yazan yerin tikini kaldır, sonra set multiplier yazan yere tik koy ve set multiplier yazan yerin sağında olan ok tuşlarından sağ tarafına doğru bakan oka defalarca tıkla, artık belli bir sayıda durduğunu gördüğün gördüğün zaman durabilirsin, orda yazan sayının artmasına dikkat et azaltma, belli bir sayıda duracak. Bundan sonra sol altta bulunan save butonu ile kaydet, artık yüksek GHz değerleri alacaksın.

Dostum neden düşük GHz'de çalıştığını anladım Turbo devre dışı, önce Disable Turbo yazan yerin tikini kaldır, sonra set multiplier yazan yere tik koy ve set multiplier yazan yerin sağında olan ok tuşlarından sağ tarafına doğru bakan oka defalarca tıkla, artık belli bir sayıda durduğunu gördüğün gördüğün zaman durabilirsin, orada yazan sayının artmasına dikkat et azaltma, belli bir sayıda duracak. Bundan sonra sol altta bulunan Save butonu ile kaydet, artık yüksek GHz değerleri alacaksın.

Hocam set multiplayer a tik koydum ve en sona kadar götürdüm 12.5 oldu en son ve galiba işlemcimin Turbo desteği yok o tik kalkmıyor.

D
Hocam set multiplayer a tik koydum ve en sona kadar götürdüm 12.5 oldu en son ve galiba işlemcimin Turbo desteği yok o tik kalkmıyor.
Dediklerimi yaptıktan sonra Set Multipiler yazan yerin tikini kaldırma 12.5'de kalsın, Disable Turbo yazan yerin tikini kaldırmayı unutma en önemlisi o.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı