2.500 TL'ye kadar klavye önerisi

Salih7158

Hectopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Merhaba. Elimdeki Aula F75 klavyemi yakında satacağım ve yeni bir klavye arıyorum. G75 Pro ve AK820 Pro seçenekleri var şu an aklımda. Benim için knob olması önemli bir özellik. İşimi kolaylaştırıyor. Ek olarak ekran özelliği de ilgimi çekiyor. Çok havalı bir şey. :D Ama kalitesi, tuş hissiyatı, yazma hissi vs. bunlar da benim için önemli. Ek olarak şarj süresi de. Ne diyorsunuz? Kasım indirimlerini beklemeli miyim yoksa şimdi değiştirmeli miyim?

Hocam yukarıda yazdığım gibi knob özelliğinin olmasını istiyorum. Ek olarak ekran da olursa çok hoş olur. Yok mu G75 Pro gibi sağlam klavye, AK820 Pro gibi ekranlı knoblu klavye?

G75 Pro gibi kaliteli yok, hepsi fiyatı şişik ürünler. Sırf ekran ve knob için kaliteden kısmak mantıklı kalmıyor.

Hocam yukarıda yazdığım gibi knob özelliğinin olmasını istiyorum. Ek olarak ekran da olursa çok hoş olur. Yok mu G75 Pro gibi sağlam klavye, AK820 Pro gibi ekranlı knoblu klavye?

Ekran çok gereksiz bir özellik. Knob lazımsa bütçe içinde bildiğim tek knoblu klavye R75 ama oda G75 Pro'dan geride. Bütçe artarsa MCHOSE X75 alın.

Ak820 Pro bütçene uyuyorsa alabilirsin. G75 Pro forumda abartılan bir klavye. İyi olduğunu kimse inkar etmiyor zaten de Ak820 Pro da gayet iyi klavye, aralarında abartılacak kadar farklar yok. Küçük farklar için zevklerinden vazgeçme derim.

Ak820 Pro bütçene uyuyorsa alabilirsin. G75 Pro forumda abartılan bir klavye. İyi olduğunu kimse inkar etmiyor zaten de Ak820 Pro da gayet iyi klavye, aralarında abartılacak kadar farklar yok. Küçük farklar için zevklerinden vazgeçme derim.

Malzeme kalitesi cok geride AK820 Pro'nun. Switch kalitesi olarakta fark fazla. Tuşlarida hem isik gecirmiyor hem guney cephe RGB olmasina ragmen ustte kullanilmis gecirecek olsa bile iyi bir aydinlatma vermiyor. Harfleri gozukmuyor klavyenin karanlikta. Bu fotografta ortam tam karanlik olmamaaina ragmen boyle.

Screenshot_20250921_133706_YouTube.jpg

Batarya, yazilim gibi ekstralarda var G75 Pro lehine. Aula A75 bile daha iyi AK820 Pro'dan.

Malzeme kalitesi cok geride AK820 Pro'nun. Switch kalitesi olarakta fark fazla. Tuşlarida hem isik gecirmiyor hem guney cephe RGB olmasina ragmen ustte kullanilmis gecirecek olsa bile iyi bir aydinlatma vermiyor. Harfleri gozukmuyor klavyenin karanlikta. Bu fotografta ortam tam karanlik olmamaaina ragmen boyle.

Eki Görüntüle 2577167

Batarya, yazilim gibi ekstralarda var G75 Pro lehine. Aula A75 bile daha iyi AK820 Pro'dan.
Malzeme kalitesini neye göre kıyaslıyorsun bilmiyorum dostum ama hepsi aynı fabrikadan çıkıyor ve düz PVC plastik, he belki işçiliğinden dolayı sana daha sağlam geliyordur ama ikisininde plastik olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Switch kalitesi olarak g75 in iyi olduğunu inkar etmiyorum zaten ama siz fanboyluk yaptığınız için diğerlerini çok kötü görüyorsunuz. Hiç gift switch kullandın mı bilmiyorum ama gayet de güzel switchler, kağıt üstünde de gayet kaliteli bir switch zaten.

Tuşlarının ışık geçirme durumunun avantaj olması kişiden kişiye değişir benim gibi ışık kullanmayan biri için tuşların ışık geçirmesi bir avantaj değil. Hatta dezavantaj diyebilirim. Ak820 gibi keycapse sahip klavyelerde tuşları görmem için ekrandan gelen ışık yeterli oluyor ama side print keycapslerde ekrandan gelen ışık yetmediği için mecbur klavyenin ışığını açmak zorunda kalıyorum ve şarjı daha hızlı bitiyor. Kısacası avantaj değil, öznel bir durum.

Son olarak batarya konusunda g75 in daha fazla olduğunu biliyorum ama ak820 Proda da knob ve ekran artısı var ve bataryası da g75 den az da olsa ideal boyutlarda.

Yazılım konusunda da daha iyi olduğunu kabul ediyorum zaten ama sonuçta bu bir klavye açıp yazılımından kod yazmayacaksın, 2-3 basit ayar yapacaksın.

Ak820 Pronun driverı da zaten bunun için yeterli mi yeterli, bu kadar büyütmeye gerek yok bu farkları.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı