2.500 TL'ye kadar M.2 SSD önerisi

Bütçe
max 2500
WD blue SN580 aldım ben, DRAM bulunmuyor ki bu fiyatlarda gen3 Kioxia Exceria G2 hariç hiçbirinde yok sanırım. Araştırırken dikkat ettiklerim TLC NAND olması, SLC önbelleğinin yüksek olması, yazma ömrü gibi şeylerdi ve en uygun bu modelde karar kıldım.
İncelemesi ve muadilleri ile kıyaslaması var bakmak isterseniz.
Şu an 2.200 TL'ye Hepsiburada üzerinde var.

Güzel modelmiş hocam.

Mushkin alacağım hocam galiba hem DRAM hem de Gen4 bulunuyor.

Merhaba arkadaşlar. ASRock B550M HDV anakartım var. SSD almak istiyorum 1TB. DRAM ve Gen4 falan pek anlamıyorum. Yardımcı olursanız güzel olur. Bütçe 2000 2500 arası.

WD 1 TB al diğer markalardan X3 daha uzun ömürlü. Bütün SSD marklarını kullandım samsun ve WD en iyisi.

Hocam Windows kurulumu mesela DRAM olmayınca kötü oluyor falan diyorlar siz nasıl kullanıyorsunuz.

Windows 11 kurulumu bundan mıdır bilmiyorum ama olmamıştı bilgisayarda Windows 10 kurup 2 gün sonra gelen Windows 11 Update indirdim ama hiçbir sorunu yok bayağı hızlı ve gayet iyi bu fiyat bandında alınabilecek bir SSD.

Crucial almıştım bende ama iptal ettim QLC kullanıyor, 220TBW ömrü var ki muadillerine göre bayağı düşük, Kioxia exercia G3 Plus 600TBW aynı şekilde WD Blue SN580 600TBW, Mushkin ise 500TBW. Ayrıca P3 Plus'ta dinamik SLC önbelleği var bu da SSD doldukça yazma ve okuma hızı bayağı düşüyor demek. Mushkin ile ilgilide kullanılan NAND yongasının sıkıntı çıkardığı ile ilgili yazılar okudum Reddit'te ama Firmware güncellemesi ile düzeltmiş olabilirler.
Hocam Windows kurulumu mesela DRAM olmayınca kötü oluyor falan diyorlar siz nasıl kullanıyorsunuz.
DRAM olmayanlarda HMB var ki benim laptopumda gelen Micron SSD'de DRAM'siz daha bir sıkıntı yaşamadım. Bence dikkat etmen gerekenler hızı, yazma ömrü ve kronik sıkıntıları olmaması. WD, Mushkin veya şu SSD'yi öneririm.
Sosyalde bir arkadaş SanDisk Extreme için SN770'ın aynısı demişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı