Abdülhamid'den sonra ortada toparlanabilecek bir devlet kalmamıştı zaten, o devletin başına en iyi yönetebilecek hanedan üyesini getirsen yine toparlayamazdı. Abdülhamid bile zar zor ayakta kalmasını sağladı son yıllarda.
Hocam anlamadığım şey profilinizde ittihatçıların en önde giden paşalarından biri var fakat abdülhamide büyük padişah diyorsunuz. Yanlış anlamayın abdülhamide saygım vardır ama sizi anlayamadım açıkçası.
Bende yazacaktım enverci olmama rağmen ancak diye, Enver Paşa'nın diğer ittihatçılardan farklı olduğunu düşünüyorum cemiyet içinde tek mason olmayan biriydi ayrıca ülke işgal edilince dahi Almanya'ya dönmek isteyen İttihatçılar ilede fikir ayrılığı yaşadı, biz şimdi o dönemi tam bilemiyoruz ve sansür yasası vardı o zamanlar Abdülhamid pasif görünebilir ancak şuan Enver paşa yaşıyor olsa Abdülhamide hak vereceğine inanıyorum İttihat Terakki bana göre kökü sağlam olmayan yahudi, ermeni, Yunanı elinde tutan ama içinde vatansever insanlarda olan bir cemiyetti paşayı kandırdıklarını düşünüyorum.
Abdülhamid eğitime, sağlığa yatırımlar yapmıştır ama şanssız bir padişah maalesef. Tahta geçtiği zaman Osmanlı gerçekten zorlu bir dönemdeydi. Pek de toparlayamamasından dolayı pek sevilmez. Ama bazı padişahların yanında iyi bence.
Abdülhamid eğitime, sağlığa yatırımlar yapmıştır ama şanssız bir padişah maalesef. Tahta geçtiği zaman Osmanlı gerçekten zorlu bir dönemdeydi. Pek de toparlayamamasından dolayı pek sevilmez. Ama bazı padişahların yanında iyi bence.
Sosyal medyadan edit izleyerek tarih öğrenen kişileri ciddiye almayın bence. Çoğunun yaşları küçük zaten.
Güzel bir noktaya değinmişsiniz, teşekkür ederim. Tahtı aldığı sırada Rus ve İngiliz kaynaklarının yazdığı şey "Osmanlı'nın 5 senelik bir ömrü kaldığı" ama 33 sene gerçekten yaşatabildi. Abdülhamid olmasaydı, muhtemelen 1. Dünya Savaşına kalmadan İngiliz sömürgesi haline gelirdik.