2.Abdulhamid Han 5 yıl daha tahtta kalsaydı ne olurdu?

Yazdıklarında çelişkiler var. Abdülhamid kuklanın önünün açılmasını engelleseymiş, niye bunun gerçekleşmesine izin vermiş? Demek ki o da yeterli değilmiş. Yazdıklarıma günümüz yönetim şekline göre bakmamak gerekir. Şeriatla yönetilen monarşik düzende Padişah'ın yetkileri herkesin üzerindeydi. Demek ki sözünü geçiremedikleri kendi döneminde de vardı ki zaaf gösterebildi.

Hocam tahttan darbe ile indirildi, tam 33 sene Osmanlıyı ayakta tuttu. Nasıl kuklanın önünü engellesin ? Hem 2.Abdulhamid zaten izin vermiyordu indirildikten sonra yeni hükümet izin verdi buna. Zaafını gösteremedi

Ben olsam durdurumdumtabii o ayaklanmanın içinde kandırılmış masum milleti var.
Hocam batı zaten adını Ermeni Kasabı diye çıkarmış, bir de öyle bir ayaklanmayı durdurursa tarihe adı geçer. 2.Abdulhamid her şeyi tereyağından kıl çeker gibi yapıyordu. Hiç kan akıtmadan yapmaya çalışıyordu, dayanamazdı o kadar insanın ölmesine.
Devleti de vicdanı bitirdi zaten...

Evet merhameti el vermiyordu.

Evet merhameti el vermiyordu.
ama sonuçt aorda bir devletin bekası söz konusu onları durdursaydı bugün türkiye başka bir konumda olabilirdi.

Demek ki neymiş monarşide baştaysan akıl ve güçle ülkeyi yöneteceksin vicdanla ezilir gidersin. Profilinize fotografını koyacak kadar padişaha karşı duygusallığınızı anlıyorum ama bu duygusallık aynı zamanda bizi felakete götürdü. Ataları aynı duygusallığa kapılsa bugün İstanbul dediğimiz yer Konstantinapolis idi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…