Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın.
@396597
Gülücük emojisi atmaktan başka bir yeteneğin ve bilgin yok sanırım 13 yaşindaki cahil kardesim.
Hocam yazdıklarınız ilkokul seviyesindeki çocukların söylediği şeyler
Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın.
@396597
Gülücük emojisi atmaktan başka bir yeteneğin ve bilgin yok sanırım 13 yaşindaki cahil kardesim.
Yanlış mı söyledim hocam ? Bizi Enver Paşa'nın talimatı savaşa sokmadı mı ? Ayrıca zaten V.Mehmet İttihat ve Terakki'nin kuklasıydı sadece onun dediklerini yapıyordu, bir hükmü yok ülkede adam akıllı.Konu sahibi mesajında padişahın haberi olmadan bombalanmıştır diye bir şey yazmış. O sebeple cevap yazdım.
Hayır asla demedi, yanlışım varsa düzeltin. 1.Meşrutiyetin ilanından sonra bizi kim savaşa soktu ? Mithat Paşa değil mi ? AbdulHamid bu savaşa girilmemesini istiyordu. E girdin ne oldu ? Önce kırımı kaybettin, masa başında Rusya içinden geçti, sonra Ruslar balkanları kışkırttı, Romanya ve Sırbistan'ı da kaybettin. Sonrasında Fransızlar da Cezayir'e saldırdı zaruri olarak bir şey yapamadın.Neticesi iyi olan talimat padişaha yazıyor kötü olan paşaya yazıyor. Ne ala memleket bu kafayla 700 yıl iyi dayanmış devlet. Bu bana bir yerlerden tanıdık geliyor. Padişah iyiydi ama çevresi kötü deyinde tam olsun. Demokrasi olmayan yerde en son karar mercii kim ben ona bakarım. Padişah halk içerisinde paşalar beni kandırdı halkım beni affetsin de demiş midir?
Evet hocalarım size bu sorum. 2.abdulhamid han gerçekten çok uzun zamandır araştırıp sevdiğim bir padişah. 2.abdulhamid tahta meşrutiyeti ilan edeceğim sözüyle geçmişti ve etti de, fakat edildikten sonra 2.abdulhamid ile meclisin kararları uyuşmuyordu. Mesela 2.abdulhamid Kırım da savaş yapılmaması gerektiğini yoksa buranın kaybedileceğini savunurken, meclis bu savaşa girilmesini ve kaybedilmeyeceğini savunmuştur. Savaşı osmanlı kaybetmişti ve Rusya aşırı derece de ağır antlaşmalar istiyordu. Sağ olsun avrupalılar bu antlaşmaları hafifletmiş osmanlı biraz olsun rahatlamıştı. Tabi sonra meclis kapandıabdulhamid han döneminde Türkiye'nin 2 katı kadar toprak kaybedilmiş. Ama şunu düşünüyorum ki o zamanlar abdulhamid han yerine isterse en kral padişahı getirsinler gene o topraklar kaybedilecekti, abdulhamid han olmasaydı o dönem şu an Türk toprakları İstanbul vb. yerler de kaybedilecekti benim düşüncem. Abdulhamid han olmasaydı Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider yetişmeyecekti. Çünkü Atatürk'ün okuduğu okulları 2.abdulhamid yaptırmıştır. Dediğim gibi Abdulhamid'in hayatını sular seller gibi yuttum anladım (bunu tüm Türkiye/Osmanlı liderleri için de yaptım). Abdulhamid çok zeki bir padişahmış. Abdulhamid han balkan devletlerinin barışmaması için çok çalışıyordu, tahttan indikten sonra yeni iktidar ise barışması için çok uğraştı ve balkanlar (selanik vb.) Kaybedildi. Abdulhamid Han'ın bir sözü var " osmanlı eğer Filistin'den çekilirse orada kıyamete kadar kan durmayacaktır". Evet şu an bu söz gözlerimizin önünde gerçekleşiyor. Abdulhamid han asla 1.dünya savaşına girilmesini istemiyordu. Tahttan indirildikten sonra ittihat ve terakki cemiyeti padişah'ın haberi olmadan Sivastopol'u bombalamıştır, sonuç olarak osmanlı devleti 1.dünya savaşına katılmıştır. Osmanlı devleti 1.dünya savaşında binlerce fizikciyi binlerce öğretmenini binlerce mühendisini vb. önemli insanları kaybetmiştir. Abdulhamid han yaşasaydı o dönem savaşa girmeyecektik yüksek ihtimal ve böyle bir katliam olmayacaktı. İnsanlar büyük bir padişah olmayı sadece toprak elde etmek sanıyorlar. Kardeşim hayırdır sanat nerede? Bilim nerede? Abdulhamid han sanata, bilime, ilime çok önem vermiştir. Hicaz-yemen demiryolu projesi osmanlı devletinin en büyük projesidir. Kimsenin aklına gelmeyecek bir olaydır bu. Abdulhamid han döneminde köprü projesi bile yapılmıştır velakin başarılı olunamamıştır (üzücü). Tüm şehirler de saat kulesi projesi abdulhamid han döneminde yapılmıştır. 1. dünya savaşına girmeseydik ve abdulhamid başta olsaydı şu an evet en güçlü ülke olmazdık velakin bam başka bir yerde olurduk. Yemen'în önemli petrol kaynakları hala bizim olabilirdi. Kısacası dostlar size bu sorum sizce ne olurdu? Siyasi görüşünüzü paylaşmadan objektif yorum yaparsanız daha sağlıklı daha güzelce sohbet edebiliriz. Bu arada forum da tarih bölümünün açılması gerektiğini düşünüyorum.
1.Dünya savaşına girmediğin için çok yorulmamış olurdun, cephane eksiği çekmezdin. O yüzden hiç bir şey yapamazlardı. Yokluk için de Çanakkale'yi savunduysak, kurtuluş savaşını kazandıysak, varlık için de neler yaparız Allah bilir.Savaşa girmek zorundaydık girmeseydi savaş bitince bize girerlerdi.
Padişahı kukla gibi kullanmak için geçirdiler, sırf orada dursun diyePadişah savaşa girilmemesini istiyorsa o zaman girilmeyecekti. Eğer bunu yapmaya, paşalara sözünü geçirmeye gücün yoksa o zaman o tahtta niye oturuyorsun ki?
Kukla dediğim 2.Abdulhamid değil, V.Mehmet. 2.Abdulamid asıl İttihat ve Terakkiyi kukla gibi oynatıyordu. Hocam çünkü önceki padişaha darbe yapıp yeni padişah getirdiler. O padişahın ülke de sözü geçmiyordu, ittihat ve terakki cemiyeti ne derse onu yapıyordu.Padişahın sözü niye geçmiyor? Madem bir kuklayı başa geçirdiler her istediklerini yaptırmak için o zaman profil resmine o kuklanın resmini koymaktan hicap duyman gerekmez mi?
Hem zaten savaşa 2.Abdulhamid döneminde girilmedi.Padişahın sözü niye geçmiyor? Madem bir kuklayı başa geçirdiler her istediklerini yaptırmak için o zaman profil resmine o kuklanın resmini koymaktan hicap duyman gerekmez mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.