2.Abdulhamid Han 5 yıl daha tahtta kalsaydı ne olurdu?

İyi ki yıkılmış.
Seriatla yönetilen ve demokrasinin olmadığı bir ülkede yaşamak istemezdim.
O zamanlar her yer monarşiydi. Şeriat da bir monarşi sayılır. Bu dönemin şartlarını o döneme göre düşünmek mantıklı değil.

İyi ki yıkılmış.
Seriatla yönetilen ve demokrasinin olmadığı bir ülkede yaşamak istemezdim.

Zaten, Osmanlı 2020 yılına kadar dursaydı monarşi ile yönetilmeyecekti herhalde? O dönem herkes monarşi ile yönetiliyordu. O dönem uygulanması en iyi sistem monarşiydi.

Bakın "abdulhamid Kıbrıs'ı vermeseydi şu an bu sorunlar olmazdı´´ diye bir şeyi ancak ortaokulda kurtuluş savaşı olmasaydı ne olurdu diyen çocuk söyler. Bunu da bilmemiz için insanüstü güçlerimizin olması lazım.

Malesef öyle güçlerim yok şakacı şirin.

17 tane mesaj mı ? Çok şaşırdım ve mutlu oldum. Hepinizin değerli fikirlerini okudum. İnsanların tarihini ve gerçeği bilmesi çok güzel. Aslında ben bu konunun cevabını biliyorum fakat forumdaki değerli insanların da görüşünü almak istemiştim. Her kafadan bir ses çıkıyor bu çok güzel :D
İnsanlar büyük olmayı sadece toprak elde etmek sanıyor. Halbuki tam tersi. Eğer bu kural işleseydi Avrupa ve Batı şuan dünyanın en büyük ülkeleri olmazdı. Osmanlı'nın yenilikçilik karşıtı düşüncesi koca bir çınarı batırmıştır. Avrupa da insanlar tuvaletini poşete koyup camdan aşağı atıyorlardı şimdi ise bu devletleri medeni, temiz insan sananlar var :D V.Murad rivayeti gerçek olma ihtimali hem var hem yok gözümüzle görmeden duymadan maalesef kesin sonuç çıkaramıyoruz. Sonuçta koskoca çınarı önüne seriyorsun ve İmparatorluk batma dönemini yaşıyor şimdi bir şey yapsan tarihte adın çıkacak ya yanlış yaparsan ? Abdulhamid Han'ın en çok toprak kaybeden padişah olmasını İttihat ve Terakki cemiyeti sağlamıştır. Meclis de Kırım savaşı yapılması gerektiği savunulmuştu ve savaş yapıldı, Osmanlı çok büyük bir yenilgi aldı. Neden ? Çünkü askerlerin zırhı bile yoktu. Enver Paşanın Alman hayranlığı bitirdi koskoca Çınarı, Allah rahmet eylesin. Baktılar ki herifler daha zırh bile giymiyor e bizim de pastadan payımız olsun deyip Osmanlıya bir çok devlet savaş açmıştır olay sonucunda. Balkanlarda azınlık isyanları çıkmıştı ve bunlar çok sert şekilde bastırılıyordu çünkü böyle yapılmazsa o topraklar kaybedilecekti. Sonuçta da Avrupa da Abdulhamin adı Ermeni Kasabı olarak çıkmıştı. Mısır, Tunus kaybedildi. Kıbrıs zaruri olarak kiralanmıştı ya bunu yapacaktı ya da Rusya'ya boyun eğecekti. Diyeceklerim bu kadar. Aslında amacım şu an çok tartışılan 2.Abdulhamid HAN'ın nasıl biri olduğunu iyi mi kötü mü biri olduğunu insanlara göstermekti. Bunları da burada yazan insanlarla bir nebze de başardığımı düşünüyorum. Bana Abdulhamidi kızıl sultan olarak çok kötü biri olarak anlattılar. Fakat tarih öyle demiyor. Bu ülke artık kutuplaştı. Fikir birliği yok, fikrine karşı gelen birini gördüler mi saldırıyor artık insanlar. Sonumuzun güzel bir ışık olmasını diliyorum.

17 tane mesaj mı ? Çok şaşırdım ve mutlu oldum. Hepinizin değerli fikirlerini okudum. İnsanların tarihini ve gerçeği bilmesi çok güzel. Aslında ben bu konunun cevabını biliyorum fakat forumdaki değerli insanların da görüşünü almak istemiştim. Her kafadan bir ses çıkıyor bu çok güzel :D
İnsanlar büyük olmayı sadece toprak elde etmek sanıyor. Halbuki tam tersi. Eğer bu kural işleseydi Avrupa ve Batı şuan dünyanın en büyük ülkeleri olmazdı. Osmanlı'nın yenilikçilik karşıtı düşüncesi koca bir çınarı batırmıştır. Avrupa da insanlar tuvaletini poşete koyup camdan aşağı atıyorlardı şimdi ise bu devletleri medeni, temiz insan sananlar var :D V.Murad rivayeti gerçek olma ihtimali hem var hem yok gözümüzle görmeden duymadan maalesef kesin sonuç çıkaramıyoruz. Sonuçta koskoca çınarı önüne seriyorsun ve İmparatorluk batma dönemini yaşıyor şimdi bir şey yapsan tarihte adın çıkacak ya yanlış yaparsan ? Abdulhamid Han'ın en çok toprak kaybeden padişah olmasını İttihat ve Terakki cemiyeti sağlamıştır. Meclis de Kırım savaşı yapılması gerektiği savunulmuştu ve savaş yapıldı, Osmanlı çok büyük bir yenilgi aldı. Neden ? Çünkü askerlerin zırhı bile yoktu. Enver Paşanın Alman hayranlığı bitirdi koskoca Çınarı, Allah rahmet eylesin. Baktılar ki herifler daha zırh bile giymiyor e bizim de pastadan payımız olsun deyip Osmanlıya bir çok devlet savaş açmıştır olay sonucunda. Balkanlarda azınlık isyanları çıkmıştı ve bunlar çok sert şekilde bastırılıyordu çünkü böyle yapılmazsa o topraklar kaybedilecekti. Sonuçta da Avrupa da Abdulhamin adı Ermeni Kasabı olarak çıkmıştı. Mısır, Tunus kaybedildi. Kıbrıs zaruri olarak kiralanmıştı ya bunu yapacaktı ya da Rusya'ya boyun eğecekti. Diyeceklerim bu kadar. Aslında amacım şu an çok tartışılan 2.Abdulhamid HAN'ın nasıl biri olduğunu iyi mi kötü mü biri olduğunu insanlara göstermekti. Bunları da burada yazan insanlarla bir nebze de başardığımı düşünüyorum. Bana Abdulhamidi kızıl sultan olarak çok kötü biri olarak anlattılar. Fakat tarih öyle demiyor. Bu ülke artık kutuplaştı. Fikir birliği yok, fikrine karşı gelen birini gördüler mi saldırıyor artık insanlar. Sonumuzun güzel bir ışık olmasını diliyorum.

"Memleketi kılıç ile feth edersin ama kalem ile tutarsın." Bu söz tam Abdülhamid Hana yakışır bir söz.

17 tane mesaj mı? Çok şaşırdım ve mutlu oldum. Hepinizin değerli fikirlerini okudum. İnsanların tarihini ve gerçeği bilmesi çok güzel. Aslında ben bu konunun cevabını biliyorum fakat forumdaki değerli insanların da görüşünü almak istemiştim. Her kafadan bir ses çıkıyor bu çok güzel :D
insanlar büyük olmayı sadece toprak elde etmek sanıyor. Halbuki tam tersi. Eğer bu kural işleseydi Avrupa ve batı şu an dünyanın en büyük ülkeleri olmazdı. Osmanlı'nın yenilikçilik karşıtı düşüncesi koca bir çınarı batırmıştır. Avrupa da insanlar tuvaletini poşete koyup camdan aşağı atıyorlardı şimdi ise bu devletleri medeni, temiz insan sananlar var :D v. Murad rivayeti gerçek olma ihtimali hem var hem yok gözümüzle görmeden duymadan maalesef kesin sonuç çıkaramıyoruz. Sonuçta koskoca çınarı önüne seriyorsun ve imparatorluk batma dönemini yaşıyor şimdi bir şey yapsan tarihte adın çıkacak ya yanlış yaparsan? Abdulhamid Han'ın en çok toprak kaybeden padişah olmasını ittihat ve terakki cemiyeti sağlamıştır. Meclis de Kırım savaşı yapılması gerektiği savunulmuştu ve savaş yapıldı, osmanlı çok büyük bir yenilgi aldı. Neden? Çünkü askerlerin zırhı bile yoktu. Enver paşanın alman hayranlığı bitirdi koskoca çınarı, Allah rahmet eylesin. Baktılar ki herifler daha zırh bile giymiyor e bizim de pastadan payımız olsun deyip osmanlıya birçok devlet savaş açmıştır olay sonucunda. Balkanlarda azınlık isyanları çıkmıştı ve bunlar çok sert şekilde bastırılıyordu çünkü böyle yapılmazsa o topraklar kaybedilecekti. Sonuçta da Avrupa da abdulhamin adı ermeni kasabı olarak çıkmıştı. Mısır, Tunus kaybedildi. Kıbrıs zaruri olarak kiralanmıştı ya bunu yapacaktı ya da Rusya'ya boyun eğecekti. Diyeceklerim bu kadar. Aslında amacım şu an çok tartışılan 2.abdulhamid Han'ın nasıl biri olduğunu iyi mi kötü mü biri olduğunu insanlara göstermekti. Bunları da burada yazan insanlarla bir nebze de başardığımı düşünüyorum. Bana abdulhamidi kızıl sultan olarak çok kötü biri olarak anlattılar. Fakat tarih öyle demiyor. Bu ülke artık kutuplaştı. Fikir birliği yok, fikrine karşı gelen birini gördüler mi saldırıyor artık insanlar. Sonumuzun güzel bir ışık olmasını diliyorum.

Mısır kaybedilmedi 1914'e kadar osmanlı ya vergi vermiştir.

Kim ne derse desin bu devlet 19.Yüzyıla çok bile dayandı.Çünkü devletin kökü 1600 yılında bitti her ne kadar zorlasak da devlet yıkıldı.Biz de bu olaylardan ibret alıp kendimize ders çıkarmalıyız.
Atalarımız Fatih ,Yavuz, Kanuni, Mete, Timur, Bilge ,Cengiz ve Atilla'nın davası milletimize rehber olsun.

Mısır mı vergi vermiştir Osmanlıya ? İngilizlerin himayesinin altına geçmişti neden vergi versinler ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
5:36 dan sonrasını izleyin hocam Mısır ın durumunu anlatıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı