Çözüldü 2 Adet geometri sorusu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2. Mehmed

Centipat
Yer
İzmir/Bornova
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şu iki soruyu çözün başka bir şey istemiyorum vallahi. Dikdörtgenli olanı hiç çözemedim. Diğer soruyu da bulduğumu düşünüyorum ancak cevap anahtarı farklı söylüyor. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 81
  • image.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dikdörtgen sorusunda ise eksik bilgi var. Kenarları tam sayı olmak zorunda diye bir şey dememiş. Eğer altıgenin çevresi 30 olursa, dikdörtgenin kenar ölçüleri 5'e 36/5 olabilir. Soruda büyük ihtimalle tam sayı olarak sormuş fakat bunu belirtmeliydi.
Ayrıca 4 şıklı lise sorusu mu olurmuş ? Konuyu açarken kategoriye dikkat ederseniz
Dikdörtgenli soruya 30 mu demiş acaba ?
Diğer soru da 1 veya 2 olacak, eğer merdivenin en üstünde basamak varsa 1, yoksa 2.
Dikdörtgene 30 demiş, diğer soruya da ben 2 dedim ama anahtar 8 diyor. Anahtar hatalı olmalı bence de. Dikdörtgenli soruyu açıklar mısın?

Dikdörtgen sorusunda ise eksik bilgi var. Kenarları tam sayı olmak zorunda diye bir şey dememiş. Eğer altıgenin çevresi 30 olursa, dikdörtgenin kenar ölçüleri 5'e 36/5 olabilir. Soruda büyük ihtimalle tam sayı olarak sormuş fakat bunu belirtmeliydi.
Ayrıca 4 şıklı lise sorusu mu olurmuş ? Konuyu açarken kategoriye dikkat ederseniz

Çözüm
Ben konu dışı kısmına açtım ama moderatör liseye koymuş. Yoksa ben 7. sınıfım.

Hocam yalnız dış yüzey alanı deyince hem içte kalan yüzey alanı hem dışta kalan yüzey alanı alınmalı. Tabi soru bunu da tam belirtmeliydi ama sonuçta kapalı bir şekil değil ki bu. Dışarıya açık olan her yer dışıdır.

Haklısınız ona dikkat etmemişim.
Bu durumda bir dikdörtgenin alanı 18 olacaktır. 5'e 18/5 olabilir.

Şimdi ne bu sorunun cevabı, benim kafa yandı şimdi. Biri açıklayabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…