2 adet güç kaynağı ile amper arttırma nasıl yapılır?

enseri

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Elimde 2 adet güç kaynağı bulunuyor. Görseli paylaştım. 12 Volt 29 amper.
Ben bu ikisini bir şekilde bağlayıp 58 amper çekmek istiyorum. Nasıl bağlamam gerekiyor? Şu kablo şuraya, bu kablo buraya diye anlatırsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-01-29 at 23.00.50.jpeg
    WhatsApp Image 2023-01-29 at 23.00.50.jpeg
    135,3 KB · Görüntüleme: 202
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Elimde 2 adet güç kaynağı bulunuyor. Görseli paylaştım. 12 Volt 29 amper.
Ben bu ikisini bir şekilde bağlayıp 58 amper çekmek istiyorum. Nasıl bağlamam gerekiyor? Şu kablo şuraya, bu kablo buraya diye anlatırsanız sevinirim.

Paralel bağlaman lazım lakin ne yapacaksın ki 58A'i çok merak ettim.

Paralel bağlaman lazım lakin ne yapacaksın ki 58A'i çok merak ettim.
Yani bir güç kağnağındaki + yı diğerindeki + ya , - yi de diğerindeki - ye bağlayacağım değil mi?
Güç kaynağında 3 tane + ve - çıkışı var. Üstte yazdığım gibi bağlayıp sonrasında herhangi bir tanesindeki + ve - yi kullanarak 58A alabilirim değil mi? Cümle devrik oldu kusura bakmayın.
Bir proje için kullanacağım.

800-1000 TL gibi bir bütçe ayırıp direkt 60A olan modeli tercih edin. SMPS güç kaynaklarını paralel bağlamak iyi bir fikir değil. Yük paylaşımında büyük sorun yaşarsınız. Aynı model olsalar bile sorun yaşayacaksınız. Farklı modellere hiç değinmiyorum bile.

Yani bir güç kağnağındaki artıyı diğerindeki + ya, - yi de diğerindeki - ye bağlayacağım değil mi?
Bir proje için kullanacağım.

Evet aynen öyle bağlayacaksın.
Dikkat et 52a şakaya gelmez 12v 5A yemiştim az olmasına rağmen fırlamıştım yerimden.

800-1000 TL gibi bir bütçe ayırıp direkt 60a olan modeli tercih edin. Smps güç kaynaklarını paralel bağlamak iyi bir fikir değil. Yük paylaşımında büyük sorun yaşarsınız. Aynı model olsalar bile sorun yaşayacaksınız. Farklı modellere hiç değinmiyorum bile.

Aynen öyle oynak ve verimsizde oluyorlar.

@495256 12V ile çarpılmanız mümkün değil. Vücut direnci akım geçirmeye engel olacaktır. Kaynağın akım kapasitesi değeri 1000A olsa da fark etmez. 12V akünün iki kutbunu elinizle tutsanız da hiçbir şey olmayacaktır.

Paralel çalışamamaları ise bir gerçek o konuda katılıyorum. Birbirlerine akım basmaya başlarlar en ufak dengesizlikte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı