2 adet M.2 SSD takınca bilgisayar açılmıyor

Kadirdld

Zeptopat
Daha fazla  
Anakart
ASUS TUF B450-PRO Gaming.
Merhaba bilgisayarımda ufak bir sorun var.
Bilgisayarımda mevcutta olan 1 TB M.2 SSD, 240GB SATA SSD ve 1 TB HDD bulunmakta. Dün 1 adet daha 2 TB M.2 SSD aldım ve bilgisayara taktığım zaman görüntü gelmiyor.

BIOS dahi açılmıyor. 2 TB olan SSD'yi taktığım slot PCI-e 2.0 mevcutta takılı olan 1 TB SSD'nin bulunduğu slot ise PCI-e 3.0 bu şekilde görüntü veyahut BIOS gelmiyor ama fanlar çalışıyor iki SSD'nin yerlerini değiştirdiğim zaman ise Windows geliyor ve bilgisayar açılıyor.

Sorunun neden kaynaklı olduğunu anlayamadım.

Anakart: ASUS TUF B450-PRO Gaming.
SSD'ler: Kingston NV2 SSD (1 TB) (SNV2S/1000G) Kioxia Exceria Pro SSD (2 TB) (LSE10Z002TG8)

Hocam siz benim yazdığımı tam okumadınız sanırım :)

Yeni aldığımı takmadığım zaman veya 2.0 olana değil de 3.0 olana taktığım zaman sorun yok ama sistem 1 TB olana kurulu.

Dün tekrar denedim bu sefer bilgisayar açıldı ama mavi ekran verdi 2. yeni aldığım M.2 SSD'yi çıkarttım yine mavi ekran vermeye devam etti ama M2_2 yuvasına takınca sorunsuz bir şekilde açılmaya başladı yani şu an bilgisayar bir adet bile olsa M.2 SSD M2_1 yuvada kabul etmiyor bilgisayar sanki açılırken önce M2_2 yuvadaki SSD'yi tanımaya çalışıyor ondan sonra açılmaya çalışıyor ve M2_1 yuvadaki SSD ile ekran kartı çakışıyor gibi yani anakartım yetersiz kalıyor sanki ama net bir şey belirleyemedim bilgi sahibi olan varsa lütfen yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleme:
Burada bakınca yetersizlikten değil de giriş soketi arızalı olarak gözüküyor. Ya da Kısa devre var gibi ayrıca Power Supply güç girişleride arızalı olabilir. Testlerinizi buna göre yapıp değerlendirirseniz nokta atışı arızalı ürünü bulabilirsiniz.

Ama hocam ben bu yeni aldığım SSD'yi takmadan önce hiçbir problem yoktu M2_1 yuvasında hız testlerini yaptığım zaman gayet normal değerler alıyorum ki şunu belirteyim M2_1 yuvası depolama amaçla aldığım SSD'yi takınca PC bu SSD'yi görüyor sorunsuz şekilde hatta içerisine oyun bile yükledim daha çok dediğiniz gibi ya PSU yetersiz geliyor gibi ya da arıza var gibi.

SSD'lerin birinde DRAM var bir diğerinde ise yok sorun bundan da kaynaklanabilir mi acaba?

Windows DRAM olmayan M.2 SSD'ye kurulu

Yani bu yeni aldığım M.2 SSD'yi takmadan önce Windows kurulu olan M.2 SSD M2_1 yuvada takılı bir şekilde kullanıyordum

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı