2 adet RAM olmadan sistem çalışmaz mı?

TeknoDeli59

Centipat
Yer
Sinop
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi forumlar, öğrenciyim, aydan aya elime geçenler ile bir sistem toplamaya karar verdim ve başladım. Yalnız okulda bir arkadaşım RAM 2 adet almam gerektiğini söyledi, tek başına RAM çalışmaz dedi. Bunu ilk defa duyuyorum, böyle bir olay var mı, varsa sebebi ne? Sistemim aşağıdaki gibidir. 8 GB 3000MHz DDR4 RAM aldım 1 adet. İlla 2 tane olmalı?
  • Anakart: MSI B450 Mortar mATX
  • RAM: Adata DDR4 8 GB 3000MHz XPG Spectrix D60G Tungsten Grey RGB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
2 li olması daha performanslı çalışmasını sağlar. Arkadaşın büyük ihtimal seni kandırmaya çalışmış. Tek slot kullanabilirsin bir sıkıntı olmaz.

Alakası bile yok. İki olursa iyi olur ama bir tane RAM ile sistem çalışabilir.
Birkaç ay sonra 2.'sini alırım zaten, şu an 8 GB. Tek bir tane alayım dedim, aynı RAM'den bir adet daha alırım yaza doğru diye planladım. Arkadaş da 1 ve 3. slota örnek olarak takman lazım dedi, öyle deyince kafam karışmıştı. Şimdi içim rahat, herkes sağ olsun ilgilenmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çift kanal belleğin avantajından bahsetmek isteyip tam ifade edememiş olabilir. Ryzen işlemciler çift kanal olarak daha iyi performans gösteriyorlar. Bir süre tek bellek ile idare edip ileride aynı bellekten bir tane daha alırsınız.

Ryzen sistemler çift kanal bellek kullanıldığında daha iyi performans gösterir. Onun dışında tek kanal olarak çalışmaması için hiçbir sebep yok. Elinize para geçince aynı özelliklere sahip bir RAM daha alır, kullanırsınız.

Ayrıca RAM'leri takarken arkadaşınızın dediği gibi değil, kullanım kılavuzunda veya anakart üzerindeki baskılarda belirtilen şekilde takınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı