Kaspersky vs. F-Secure
Hangi programlar bunlar?
Zerre bilgi vermemişsiniz ki bize
Gerekli bilgileri bizlerle paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.
Hatta ve hatta arkadaşların önerilerine ek olarak antivirüs programı kullanmayın. Siz neyin güvenilir, neyin güvenilmez olduğunu tahmin edebildiğinizde bu sistemi yoran programlara hiç gerek kalmıyor. Windows güncellemelerinizi tam olarak yaptığınızda geriye kalan sadece aklınızı kullanmak.
Yaklaşık 4 yıldır antivirüs programı kullanmıyorum ve tek bir sorunla karşılaşmadım. Ha öyle de olmaz diyorsanız, güvenmediğiniz programları "Sandboxie" programı ile açıp, kontrol edebilirsiniz.
Arkadaş Sandbox demeye çalışmış herhalde klavyede tuşlar karıştıSandboxie programı nedir söylerseniz sevinirim.
Hatta ve hatta arkadaşların önerilerine ek olarak antivirüs programı kullanmayın. Siz neyin güvenilir, neyin güvenilmez olduğunu tahmin edebildiğinizde bu sistemi yoran programlara hiç gerek kalmıyor. Windows güncellemelerinizi tam olarak yaptığınızda geriye kalan sadece aklınızı kullanmak.
Yaklaşık 4 yıldır antivirüs programı kullanmıyorum ve tek bir sorunla karşılaşmadım. Ha öyle de olmaz diyorsanız, güvenmediğiniz programları "Sandboxie" programı ile açıp, kontrol edebilirsiniz.
Sandboxie gibi sanal ortamları aşan zararlı yazılımlar var.Yaklaşık 4 yıldır antivirüs programı kullanmıyorum ve tek bir sorunla karşılaşmadım. Ha öyle de olmaz diyorsanız, güvenmediğiniz programları "Sandboxie" programı ile açıp, kontrol edebilirsiniz.
Sandboxie de var.Arkadaş Sandbox demeye çalışmış herhalde klavyede tuşlar karıştıSanal bir ortam oluşturarak zararlı programların zarar vermesini önlüyor çalıştığı zaman.
İlk defa duydum bir araştırıyım bunu.İki antivirüs yazılımını aynı anda kullanmak başlı başına yanlış zaten. Bu şekilde kullanmanız durumunda sistem kararsızlıkları, hatalar, birbirleriyle çakışmalar, kasma, takılma gibi sorunlar yaşanabilmekte.
Gelelim sorunuzun cevabına. İki antivirüs aynı anda kullanıldığında hata vermesinin sebebi hem güvenlik yazılımlarının davranışları hem de birbirlerinin veritabanı imzalarını zararlı yazılım olarak algılamalarıdır.
Davranış derken güvenlik yazılımları aslında (birçok konuda bahsettim bundan) işletim sistemi çekirdeği ile iletişimdedir ve zararlı yazılımlar tarafından kapatılmamak için yüksek sistem haklarıyla çalışırlar. Bu yüzden görev yöneticisinden güvenlik yazılımını kapatmaya çalışmaya çalıştığınızda meşhur hatayı alırsınız.
Eki Görüntüle 435705
Bu sebeple yüksek haklarla çalışan iki antivirüs yazılımı birbirleriyle çakışabilir ve sorunlara neden olabilir.
Sandboxie gibi sanal ortamları aşan zararlı yazılımlar var.
Sandboxie de var.
Arkadaş Sandbox demeye çalışmış herhalde klavyede tuşlar karıştıSanal bir ortam oluşturarak zararlı programların zarar vermesini önlüyor çalıştığı zaman.
Sandboxie programı nedir söylerseniz sevinirim.
Büyük ihtimalle biri yüklüyken diğeri kurulmayacaktır. Bazı güvenlik yazılımları kurulmadan önce sistemde başka güvenlik yazılımı varsa onu kaldırmadan kurulmuyor.Kaspersky vs. F-SecureHemen Windows 7 kurup denemeliyim.
Çünkü 2 antivirüs programı da sistemi yönetebilecek izinlere sahip ve birbirlerini silme potansiyelleri var.
Ya korumayı kapatırsam?Büyük ihtimalle biri yüklüyken diğeri kurulmayacaktır.
Tam araştırdım siz yazdınızHayır, doğrusu Sandboxie. Bkz: Sandboxie - Sandbox software for application isolation and secure Web browsing
Sandboxie, sanal bir ortam oluşturarak programınızı orada çalıştırır. Sandboxie sayesinde açtığınız program kendi bilgisayarınıza herhangi bir dosya yükleyemez, etki gösteremez ve müdahale edemez. Ayrıca Sandboxie üzerinden programın nerelere dosya oluşturduğunu, hangi ağlara bağlandığını görebilirsiniz. İşinizi bittiğinde ise oluşturulan sanal ortamı tek tıkla silip güvende kalabilirsiniz.