2 Arduino'yu 1 Arduino olarak kullanma

Ferit Tuna

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 2 tane Arduino UNO kartım var ve bunları tek bir Arduino gibi 1 port üzerinden ve 1 güç kaynağından çalıştırmak istiyorum. Bu mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç bağlantısı kolay bir şekilde halledilir ama aynı COM portu üzerinden ikisini de kontrol etmeniz olur mu orası zor. Tam olarak ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Duino coin ile mining yapacağım o yüzden daha güçlü bir Arduino'ya ihtiyacım var.
Güç bağlantısı da yeterli bana. @ulpian

Son düzenleyen: Moderatör:
Duino coin ile mining yapacağım o yüzden daha güçlü bir Arduino'ya ihtiyacım var.
Güç bağlantısı da yeterli bana.

Arduino ile mining mi yapacaksınız? Kolay gelsin :)
O zaman iki tane jumper kablo ile birinci Arduino'dan 5V ve GND pinlerini ikinci Arduino'nun yine 5V ve GND pinlerine bağlamanız yeterli. Birinci Arduino USB kabloyla güç alır hem kendisi çalışır hem de jumper kabloları ile ikinci Arduino'yu çalıştırır.

Son düzenleme:
Arduino ile mining mi yapacaksınız? Kolay gelsin :)
O zaman iki tane jumper kablo ile birinci Arduino'dan 5V ve gnd pinlerini ikinci Arduino'nun yine 5V ve gnd pinlerine bağlamanız yeterli. Birinci Arduino USB kabloyla güç alır hem kendisi çalışır hem de jumper kabloları ile ikinci Arduino'yu çalıştırır.

5V yerine vın'e bağlaması lazım zaten vın'in amacı Arduino'yu beslemek.

Biraz hortlatacağım ama beslemek için birinci Arduino'nun gnd pininden ikinci Arduino'nun gnd pinine, birinci Arduino'nun 5V pininden ikinci Arduino'nun vin girişine bağlantı yapın bu güç için.

Birinci Arduino'nun 0.PIN'i ikinci Arduino'nun 0.pinine takın, birinci Arduino'nun 1.pinini ikinci Arduino'nun 1.pinine takın bu da haberleşme için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı