Dün oyun oynarken bir anda PC mavi ekran verdi. 0xc0000185 hatası verdi. BIOS'a girince SSD'yi okuduğunu gördüm ancak BIOS sürümüne bakınca 6 nesil eski sürüm olduğunu gördüm. Sizce sorun SSD mi çöktü yoksa BIOS güncellemem gerekiyor?
Not: PC'yi alalı 2 ay oldu. Aldığım firma format atıp BIOS ayarı yaptı.
Yalnız mavi ekranların geneli tankerden kaynaklıdır. Sırf bugün bile çok kez karşılaştım, adamın Rami belli voltta timingleri verilmiş MHz doğru ama kararsız çalışıyordu. MHzyi düşürüp timingleri yükseltmek en iyi sorun algılamalardan biri eğer düzelirse voltajı biraz daha arttırıp eski haline getirebiliriz
Hata koduna dikkat etmedim ama farklı kodlara da sebep olabiliyor bazen 1 hafta önce ramlerle uğraşırken ben yaşadım. Hatta bir ekran kartı driverini çökertmişti garip bir şekilde
Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi ekran hatalarının nedenini öğrenebiliriz. Minidump dosyaları C:\Windows\Minidump klasöründe bulunur ve DMP uzantılıdır. Bu dosyaları sizden istediğimizde...