2 aynı model RAM uyuşmamazlık yapabilir mi?

Arkadaşlar, geçen haftalarda G.Skill 8 GB Ripjaws V siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single kit RAM aldım. 2 adet fakat sık sık mavi ekran alıyordum. Bunu burada konu açarak sordum ve bana muhtemelen belleklerin uyuşmadığını söylediler. 2 aynı marka aynı model RAM uyuşmamazlık yapabilir mi?

Arkadaşlar, geçen haftalarda G.Skill 8 GB Ripjaws V siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single kit RAM aldım. 2 adet fakat sık sık mavi ekran alıyordum. Bunu burada konu açarak sordum ve bana muhtemelen belleklerin uyuşmadığını söylediler. 2 aynı marka aynı model RAM uyuşmamazlık yapabilir mi?
Yapabilir bu yüzden kit alın diyoruz.

Bakalım harbiden 2 aynı RAM miymiş? :D
Thaiphoon Burner indir, programı aç ve Read tuşuna bas, iki tane seçenek çıkacak, iki seçeneğin de SS'ini at bakalım.

Single kit 2 aynı RAM olsa bile her zaman sorunsuz çalışacak diye bir şey olmuyor maalesef. Dual kit her zaman en sağlıklısıdır. Aynı anda üretim bandından çıkan bellekler bile uyuşmamazlık çıkartıyorken Single kit bellekler de normaldir. XMP açık kullanıyorsanız kapatıp test edin. Manuel olarak frekans ayarlama yapın.

Bakalım harbiden 2 aynı RAM miymiş? :D
Thaiphoon Burner indir, programı aç ve Read tuşuna bas, iki tane seçenek çıkacak, iki seçeneğin de SS'ini at bakalım.
Hocam tekini çıkartıp kullanıyordum takayım ssini atacağım.
Yapmaz. BIOS güncel değildir. Ondan dolayı olabilir. BIOS ayarlarını sıfırlayıp XMP'yi tekrar açın.
Bios güncelledim olmuştur diye düşünüyorum.
Single kit 2 aynı RAM olsa bile her zaman sorunsuz çalışacak diye bir şey olmuyor maalesef. Dual kit her zaman en sağlıklısıdır. Aynı anda üretim bandından çıkan bellekler bile uyuşmamazlık çıkartıyorken Single kit bellekler de normaldir. XMP açık kullanıyorsanız kapatıp test edin. Manuel olarak frekans ayarlama yapın.
Öyleymiş aldıktan sonra öğrendim.
Buyrun hocam.

Dosya Ekleri

• ram1.2.PNG
    ram1.2.PNG
    20,7 KB · Görüntüleme: 46
  • ram1.PNG
    ram1.PNG
    21,7 KB · Görüntüleme: 44
  • ram2.2.PNG
    ram2.2.PNG
    20,7 KB · Görüntüleme: 41
  • ram2.PNG
    ram2.PNG
    21,9 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı