2 Ayrı Masaüstü bilgisayarı Tek bilgisayar Gibi Kullanma

Makaleler
1
Yer
Canlı Derste...
Daha fazla  
Meslek
Bruh Çekicisi
Benim elimde 2 adet masaüstü bilgisayar var. Birisini ben birisini kardeşim canlı ders için kullanıyor. Özellikleri:
Benim bilgisayarım:
8 GB 1600 MHz RAM
4 GB 750 Ti ekran kartı(1 tane DVI, 1 tane HDMI çıkışı var)
i5 650 işlemci.
DVI çıkışlı monitör

Kardeşimin bilgisayarı:
2 GB RAM
256 MB hangi model olduğunu bilmediğim AMD ekran kartı(AMD olduğu da tahminimce)
Core 2 işlemci.
DVI çıkışlı monitör.

Ben bu iki bilgisayarı tek bilgisayar gibi kullanmak istiyorum, gerekirse o bilgisayarın HDD'sine bağlanıp istediğim dosyaları almak istiyorum, gerekirse o benim bilgisayarıma bağlanıp(daha yüksek performans veriyor benimkisi) oyun oynayabilsin istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Bu arada, aynı anda derslerimiz oluyor, bilgisayarlar ayrı ayrı çalışabilsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer tek derdiniz diskteki dosyalara erişmek ise LAN üzerinden erişebilirsiniz. Bilgisayarda diski Ağ üzerinde paylaşıma açarak ev ağındaki diğer bilgisayarlar üzerinden diskteki dosyalara erişebilirsiniz. Tavsiyem burada 2 bilgisayarın da ethernet ile modeme bağlı olması olur, aksi taktirde Wifi ile çok yavaş olabilir.

Eğer tek derdiniz diskteki dosyalara erişmek ise LAN üzerinden erişebilirsiniz. Bilgisayarda diski Ağ üzerinde paylaşıma açarak ev ağındaki diğer bilgisayarlar üzerinden diskteki dosyalara erişebilirsiniz. Tavsiyem burada 2 bilgisayarın da ethernet ile modeme bağlı olması olur, aksi taktirde Wifi ile çok yavaş olabilir.
İşte, bunu istemiyorum ben de, direkt olarak o dosyalara erişmek istiyorum. Bir kabloyla yapılabiliyor mu bu?

Tamam zaten internet üzerinden geçmeyecek veri doğrudan ev ağı üzerinden geçecek. Yani Bilgisayar -> Modem -> Bilgisayar şeklinde internetten geçmiyor veri. Ethernet ile bağlanırsanız Gigabit hızında aktarım yapabilirsiniz. Hatta muhtemelen HDD hızınız kısıtlayan faktör olacaktır.
Tabi bilgisayarların Gigabit Ethernet desteklemesi gerekir ama destekliyordur muhtememen.

Tamam zaten internet üzerinden geçmeyecek veri doğrudan ev ağı üzerinden geçecek. Yani Bilgisayar -> Modem -> Bilgisayar şeklinde internetten geçmiyor veri. Ethernet ile bağlanırsanız Gigabit hızında aktarım yapabilirsiniz. Hatta muhtemelen HDD hızınız kısıtlayan faktör olacaktır.
Tabi bilgisayarların Gigabit Ethernet desteklemesi gerekir ama destekliyordur muhtemelen.
Çok teşekkür ederim, ev ağını deniyorum.
Ekran kartının 2 çıkışını da kullanın.
Maalesef 2 tane DVİ girişi yok, belki bir ara dönüştürücü alıp yaparım dediğinizi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı