2 Bilgisayar Arası Kablolu Dosya Paylaşımı

exper123

Megapat
Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Bende dizüstü ve masaüstü olarak 2 bilgisayar bulunuyor. Ben bu bilgisayarlar da bazen çok büyük dosya transferi yapmam gerekiyor. Yani en basitinden bilgisayara komple format atmak istediğim zaman bir bilgisayarım da bulunan dosyaları diğer bilgisayara atarken 8GB kapasiteli belleğimi kullanıyorum ama parça parça atmak zorunda kalıyorum.

Bu tarz bir işlemi kolaylaştırmak için nasıl bir yöntem kullanabilirim ? Mesela 2 ucu USB çıkışlı 1-2 metrelik kablo falan var mı ? Bu işlemi kablosuz olarak yapmak normal dosya indirmek gibi olacağından kablolu yapmak istiyorum. Aslında 16 GB bellekte alınabilir ama kablolu direk bağlantı daha iyi olur.

Not : İşletim sistemleri Windows 8.1

Cross ethernet kablosu ile iki bilgisayarı birbirine ağ yolu ile bağlayıp dosya transferi yapabilirsin. Tek yapman gereken cross ethernet kablosu ile iki bilgisayarı birbirine bağladıktan sonra her iki bilgisayara da iki farklı ip numarası vermen. Numaraları verdikten sonra iki bilgisayar arasında ağ yolu ile köprü kurmuş oluyorsun ve istediğin bilgisayar arasında dosya transferi yapabiliyorsun.

Cross ethernet kablosu derken normal ethernet kablosu olmuyor mu ? Ayrıca ethernet kablosunu kullanmak için kasada takılı olanı çıkarmak lazım. Bu durum da masaüstü bilgisayar internete giremiyor. Aslında bu kabul edilebilir bir durum ama yinede bilemedim. Bu iş için 2 ucu USB çıkışlı kablolar yok mu ?

Cross ethernet kablosu bildiğin ethernet kablosu tek farkı bir ucu düz bağlantı ile çakılmış diğer ucu ise çapraz bağlantı ile çakılmış olması ve bildiğim kadarıyla bu işlemi yapan usb kablo yok.

Elektronik ürün satan yerlerde bulabilirsin elektrikçide bulamazsın. İstanbul'da Kadıköy civarındaki elektronik ürün satan yerlere bak.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı