2 bilgisayara kablolu bağlantı kurmak hızı etkiler mi?

• Konuyu başlatan m47
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 741
Başlık kafa karıştırabilir, hemen açıklamasını yapayım. Şu an Türk Telekom'un 16 Mbps internetini kullanıyoruz ve birkaç güne bu 24 Mbps olacakmış. Evde 4 kişi Wi-Fi yoluyla bağlanıyoruz, ben kendi bilgisayarım ile yoğun olarak genelde oyun oynuyorum ve Online derslere giriyorum. Ablam da kendi bilgisayarında hem derslere girmek için hem de internet için kullanıyor ve Wi-Fi olduğumuz için sıkıntı çıkarıyor. Biz de kabloluya geçmeye karar verdik. Sorum; 2 bilgisayara da kablolu bağlanacak, bu internet hızını etkiler mi? CAT 6 ile bağlanacak. Tivibu var ve o da kablolu, toplam evde 3 kablolu bağlantı olacak. Bu interneti kötü etkileyebilir mi yoksa normal bir hızda olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlık kafa karıştırabilir, hemen açıklamasını yapayım. Şu an Türk Telekom'un 16 Mbps internetini kullanıyoruz ve birkaç güne bu 24 Mbps olacakmış. Evde 4 kişi Wi-Fi yoluyla bağlanıyoruz, ben kendi bilgisayarım ile yoğun olarak genelde oyun oynuyorum ve Online derslere giriyorum. Ablam da kendi bilgisayarında hem derslere girmek için hem de internet için kullanıyor ve Wi-Fi olduğumuz için sıkıntı çıkarıyor. Biz de kabloluya geçmeye karar verdik. Sorum; 2 bilgisayara da kablolu bağlanacak, bu internet hızını etkiler mi? CAT 6 ile bağlanacak. Tivibu var ve o da kablolu, toplam evde 3 kablolu bağlantı olacak. Bu interneti kötü etkileyebilir mi yoksa normal bir hızda olur mu?
Kişi sayısı arttıkça illaki bir yavaşlama olur diye düşünüyorum. Ama herhangi bir zararı olmaz bence. Evde tek kablo ile bağlanan benim, ona rağmen diğerleri girdiğine bir yavaşlama söz konusu oluyor tabii ki.

Peki oyunlarda pingi etkileyebilir mi?

Wi-Fi'de olsa kablolu da olsa eğer ki bir interneti birden fazla kişi kullanıyorsa tek kişi kullanırken alınan stabil ping hızı tabii ki de artabilir. Fakat eğer altyapınız ping konusunda iyiyse ve sadece siz oyun oynayacaksanız yine de aman aman etkileyeceğini düşünmüyorum. Olsa olsa 5-15 etkiler.

Evde 3 kişi kablo kullanıyor onlar indirme yapınca bile oyunlarda gözle görülebilecek bir ping farkı olmadı bende internet hızım 35mbps.

Kendimden örnek vermem gerekse şuana kadar hiç sıkıntı derecede ping çıkmadı. Ki bizimde 16Mbps.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı