2 boottan biri açılmıyor ve PC New CPU ınstalled hatası

558214

Decapat
Anakart: ASUS P7P55DE-LX
İşlemci: i7 870.
Depolama: 240GB Adata SSD.
Ekran kartı: MSI GTX970 100me.
RAM: 4x4 16 GB Micron 1600MHz.
Soğutma: i3 10100F ile gelen stok soğutucu.
PSU: High Power 600W.

Eski bir sistem topladım ve güç bela Windows 11 kurdum. PC her açılırken New CPU ınstalled hatası veriyor bir türlü çözemedim. BIOS pili eski değil yani sağlam. BIOS güncelledim, RAM testi yaptım. Bir sorun gözükmüyor fakat sistem her açılırken American Megatrends ekranı geliyor sistem özelliklerini yazıyor sonra New CPU installed pls setup Config dedikten sonra checking NVRAM deyip boot ediyor. Ayrıca sistem periyodik olarak 1 açılıp bir takılıyor. Örneğin şu an sistem açık ve sistemden yazıyorum bu yazıyı, bilgisayarı kapat dedikten sonra tekrar açmak istediğimde Windows logosu geliyor ve öylece kalıyor. Uzun süre kaldıktan sonra Power reset PIN'i ile kapatıyorum sonra tekrar açıldığımda boot oluyor yani Windows açılıyor. İşlemciyi söküp takmayı denedim. İşlemci soket vidalarını sıkmayı denedim. BIOS resetlemeyi, Update etmeyi denedim. AHCI denedim sistem açılmadı. Maxvell adaptörü ile yüksek hızlı SATA portlarını [SATA_6G] denedim orada da AHCI çalışmadı IDE ile denediğimde normal SATA soketi ile aynı performansı veriyor diye stabilite açısından normal sokete döndüm. BIOS entegresini söküp pinlerini falan temizledim anakartı genel olarak tiner ile temizledim fakat ne yaparsam yapayim New CPU ınstalled hatasını ve 1 boot 1 stuck döngüsünü düzeltemedim.

Not: Deneyimli arkadaşlar cevap yazarsa daha sağlıklı olacaktır. ChatGPT ve Google'dan bakıp yazmazsanız sevinirim. Onlara ben de baktım.

BIOS'dan Boot Seçeneklerini Değiştirmeyi Dene

Öncelikle, işlemciyi söküp takarken soket pinlerinin zarar görmediğinden emin ol. Ayrıca, işlemci soketinde herhangi bir kir veya hasar olmaması da önemli. İşlemciyi tekrar takarken doğru şekilde oturduğuna dikkat et.

Güç bağlantılarını kontrol et. PSU’nun anakarta ve işlemciye giden güç bağlantıları tam oturmuş mu? Bazen bu bağlantılar gevşeyebiliyor ve sorun yaratabiliyor. BIOS'ta varsayılan ayarları yüklemeyi deneyebilirsin. 'Load Optimized Defaults' seçeneği ile başlayıp daha sonra gerekli ayarları değiştirmek faydalı olabilir.

RAM modüllerini farklı slotlarda denemeyi ve her seferinde bir modül kullanarak boot etmeyi de deneyebilirsin. Bazen RAM slotları ya da modülleri arızalı olabiliyor. Ayrıca, soğutucu ile işlemci arasındaki temasın iyi olduğundan emin ol. Termal macunu yenileyip yenilemediğini kontrol etmekte fayda var.

Eğer bunlar işe yaramazsa, anakartta bir sorun olabilir. Başka bir işlemci ile denemek ya da başka bir anakartta denemek sorunun kaynağını anlamana yardımcı olabilir.

Eğer bunlar işe yaramazsa, anakartta bir sorun olabilir. Başka bir işlemci ile denemek ya da başka bir anakartta denemek sorunun kaynağını anlamana yardımcı olabilir.
i5 760 vardı elimde o işlemcide de new cpu installed hatası veriyordu bende bios update ile düzelir diye düşündüm ve işlemci değiştim.
Ayrıca Boot sorunu neden olabilir.

BIOS güncellemesi bazen bu tür sorunları çözebiliyor, ama işlemci değişikliği de iyi bir adım olabilir. 'New CPU installed' hatası genellikle BIOS'un yeni işlemciyi tanımadığı durumlarda ortaya çıkıyor. Boot sorununa gelince, bunun birkaç sebebi olabilir.

Öncelikle, güç bağlantılarını ve RAM modüllerini kontrol etmekte fayda var. Bazen gevşek bağlantılar veya uyumsuz RAM slotları bu tür boot sorunlarına neden olabiliyor. Ayrıca, BIOS ayarlarını varsayılan değerlerine döndürmeyi deneyebilirsin. Eğer bu da işe yaramazsa, disk bağlantılarını ve SATA portlarını kontrol etmekte fayda var.

Sorunun hala devam ediyorsa, belki de anakartta ya da diğer bileşenlerde bir arıza söz konusu olabilir. Umarım bu bilgiler yardımcı olur.

BIOS güncellemesi bazen bu tür sorunları çözebiliyor, ama işlemci değişikliği de iyi bir adım olabilir. 'New CPU installed' hatası genellikle BIOS'un yeni işlemciyi tanımadığı durumlarda ortaya çıkıyor. Boot sorununa gelince, bunun birkaç sebebi olabilir.

Öncelikle, güç bağlantılarını ve RAM modüllerini kontrol etmekte fayda var. Bazen gevşek bağlantılar veya uyumsuz RAM slotları bu tür boot sorunlarına neden olabiliyor. Ayrıca, BIOS ayarlarını varsayılan değerlerine döndürmeyi deneyebilirsin. Eğer bu da işe yaramazsa, disk bağlantılarını ve SATA portlarını kontrol etmekte fayda var.

Sorunun hala devam ediyorsa, belki de anakartta ya da diğer bileşenlerde bir arıza söz konusu olabilir. Umarım bu bilgiler yardımcı olur.
Merhaba dostum öncelikle teşekkürler. New CPU Installed hatasını giderdim. İşlemci soketindeki en uçtaki 1 pin biraz eğilmiş ve temassızlık yapıyormuş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba dostum öncelikle teşekkürler. New CPU Installed hatasını giderdim. İşlemci soketindeki en uçtaki 1 pin biraz eğilmiş ve temassızlık yapıyormuş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Başka bir işletim sistemi kullandınız mı? Kullanıyorken böyle bir sorun yaşadınız mı?

Başka bir işletim sistemi kullandınız mı? Kullanıyorken böyle bir sorun yaşadınız mı?
İlk başta win 11 kurdum fakat çok fazla mavi ekran veriyordu ethernet bile takamıyordum.

Sonra Win 10 kurulum usb'si hazırladım fakat neden bilmiyorum sistem görmedi.

Tekrar win 11 usb hazırladım ve bu sefer üretici sitesindeki bütün gerekli dosyaları indirdim gerekli sürücüleri kurdum bu sefer mavi ekran sorunları çözüldü fakat boot sorunu kaldı.

Belki linux kursam bu sorun çözülür ama win 11 kurma sebebim sistemi ben kullanmayacağım ya babama ya da başka birine vereceğim yani linux kullanamayan birine gidecek.

Bios ayarlarını biraz daha kurcalayacağım belki çözülür.

İlk başta Windows 11 kurdum fakat çok fazla mavi ekran veriyordu Ethernet bile takamıyordum.

Sonra Windows 10 kurulum USB'si hazırladım fakat neden bilmiyorum sistem görmedi.

Tekrar Windows 11 USB hazırladım ve bu sefer üretici sitesindeki bütün gerekli dosyaları indirdim gerekli sürücüleri kurdum bu sefer mavi ekran sorunları çözüldü fakat boot sorunu kaldı.

Belki Linux kursam bu sorun çözülür ama Windows 11 kurma sebebim sistemi ben kullanmayacağım ya babama ya da başka birine vereceğim yani Linux kullanamayan birine gidecek.

BIOS ayarlarını biraz daha kurcalayacağım belki çözülür.

Linux Mint hem Windows'a benziyor hem de ilk kullanıcılar için iyi bence olmazsa onu denemek mantıklı olabilir.

@558214 Yapabildiniz mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı