Çözüldü 2. diske ISO kurmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

iRepLys

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar. Eski bir hard disk buldum ve biçimlendirdim. Şu an kullandığım SSD üzerinden bu diske nasıl Windows 7 ISO'sunu kurabilirim? Rufus geldi aklıma ama onu sadece format USB'si yapmak için kullanılabileceğini düşündüm.

Çözüm
SATA olarak.

Ben direk SSD'den HDD'ye ISO kurmak istiyorum ama Rufus'la aynı işlem olur mu?

Onları nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Ve şu an herhangi bir flash belleğim yok ama bugün yapmam gerekiyor.

O zaman ISO dosyasını aç ve içinde setup benzeri bir şey olması lazım (ISO dosyasının içinden çıkar ama WinRAR ile) eğer ISO dosyasını açmıyorsa WinRAR'ı sil tekrar kur ve ISO seçeneğini işaretle.

Yeniden başlayacaktır ve kurulum ekranına gelmiş olması lazım.
Öncelikle selamlar. Eski bir hard disk buldum ve biçimlendirdim. Şu an kullandığım SSD üzerinden bu diske nasıl Windows 7 ISO'sunu kurabilirim? Rufus geldi aklıma ama onu sadece format USB'si yapmak için kullanılabileceğini düşündüm.
Hocam USB olarak mı bağlı SATA mı?

Hocam USB olarak mı bağlı SATA mı?

SATA olarak.

Zaten onu istemiyor musun?

Şimdi öncelikle UEFI üzerinden boot edeceksen işin kolay ama legacy BIOS üzerinden boot edeceksen işin zor.

Legacy için konuşuyorum. Dostum bir tane flash bellek almak bu kadar zormu acaba.

Onları nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Ve şu an herhangi bir flash belleğim yok ama bugün yapmam gerekiyor.

NT6 programı ile yapılabilir şöyle Windows üzerinden 2.diskte 8 GB'lik bir bölüm açın onun içine Windows ISO'sunun içini WinRAR ile açıktan sonra karşınıza çıkan dosyaları atın. NT6 programını da o 8 GB'lik bölüme atın. NT6 programını yönetici olarak başlatıp install seçeneğini seçin. Bilgisayar yeniden başlayacak ve başlangıçta boot tuşuyla HDD'yi seçin artık kurulum başlayacak. Dikkat edin diğer bölümlerinizi ve kurulum bölümünü silmeyin.

SATA olarak.

O zaman ISO dosyasını aç ve içinde setup benzeri bir şey olması lazım (ISO dosyasının içinden çıkar ama WinRAR ile) eğer ISO dosyasını açmıyorsa WinRAR'ı sil tekrar kur ve ISO seçeneğini işaretle.

Çözüm

Teşekkür ederim işe yaradı nasıl çözüm olarak işaretleyebilirim?

Böyle yapınca umarım bootmgr sorunu yaşamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı