2 diskte yer alan Windows'u klonlamak mümkün mü?

kalkuleyt

Hectopat
Merhaba,
Yeni sisteme geçtim. Öncesinde 2 SSD kullanıyordum. Windows logosunun olduğu C sürücüsündeki diskimi ve yeni SSD' ile sistemi çalıştırdım. Fakat Windows boot olmadı. Bende diğer SSD'yi taktım. Windows açıldı. BIOS'ta bu disk Windows adıyla yer alıyor. Aşağıdaki gibi C sürücüsünde Windows kurulu olduğu gözüküyor.
2 TB'lık SSD'ye Windows'u kopyalayacağım fakat D sürücüsü olmadan Windows'un çalışmama durumunu tam olarak anlayamadım. 2 diske Windows yayılmış olabilir mi?

1708456460645.png

Disk yönetimi ekranı aşağıdaki şekilde gözüküyor.

1708456569137.png

Disk yönetiminde, ikinci ekran görüntüsünün biraz üstünde Windows yüklü diskler görünür. Windows'un doğru yüklendiğine emin misiniz? O pencerenin tamamının ekran görüntüsünü alabilir misiniz?

Yeni diske baştan format atsanız ardından gerekli dosyaları taşıyıp diğer diskleri biçimlendirmeniz daha mantıklı.

Son düzenleme:
Disk yönetiminde, ikinci ekran görüntüsünün biraz üstünde Windows yüklü diskler görünür. Windows'un doğru yüklendiğine emin misiniz? O pencerenin tamamının ekran görüntüsünü alabilir misiniz?
1708457810807.png

Ek olarak Bios ayarlarına tekrar baktığımda Legacy Mode'da çalışıyor. Uefi olarak değiştirip Boot olarak disk 1'i seçtim ( Disk 2'yi 1'e klonladım. Fakat açılmadı. aşağıdaki uyarıyı verdi. Legacy Mod'a geri dönüp Samsung'u seçtim) Masaüstüm ve Windows kullanıcım C'de yer alıyor yani 500 GB'lık SSD'de
1708457960191.png

1708457883177.png

Diski tam olarak kopyalayamadığını fark etmişsinizdir. 6 GB kadar bir fark var. Tüm ya da bazı sistem dosyaları kopyalanamamış. Zaten ekran görüntüsünde durum kısmında önyükleme yazmıyor. Bu da içinde sistemi başlatmak için gerekli dosyaların olmadığını belirtiyor. Bende benzeri bir şey yapmaya çalışmıştım. Bu yüzden yeni diskinize temiz bir şekilde Windows yükleyip gerekli dosyaları elle taşır veya kopyalayıp diğer diskleri biçimlendirmeniz daha iyi olacaktır.

Diski tam olarak kopyalayamadığını fark etmişsinizdir. 6 GB kadar bir fark var. Tüm ya da bazı sistem dosyaları kopyalanamamış. Zaten ekran görüntüsünde durum kısmında önyükleme yazmıyor. Bu da içinde sistemi başlatmak için gerekli dosyaların olmadığını belirtiyor. Bende benzeri bir şey yapmaya çalışmıştım. Bu yüzden yeni diskinize temiz bir şekilde Windows yükleyip gerekli dosyaları elle taşır veya kopyalayıp diğer diskleri biçimlendirmeniz daha iyi olacaktır.
Maalesef öyle gözüküyor.
Şimdilik şöyle ilerledim. Disk D'yi Yeni SSD'ye clonladım. Boot için disk D'yi kullanıyordu. Şimdi Yeni SSD'den boot alıyor. Eski sistem kurulumunda yaptığım hatadan dolayı boot eski SSD'de kalmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı