2 dizüstü bilgisayarı birleştirmek mümkün mü?

MXMaster

Kilopat
Selamlar, elimizde 2 adet sıkıntılı notebook bulunmakta.
Bir tanesi hard disk ve kasası sorunlu HP envy 15.6 K202NT ve diğeri ekran LED sorunları bulunan ASUS K555u notebook.
Açıkçası 2 dizüstü bilgisayarı da çöpe atmak istemiyorum, HP için kasa bulmak zaten zor, K555u için ekran fiyatları 1500 lira civarı ama tutup o kadar masrafa gerek var mı emin değilim.

Bu 2 bilgisayardan tek bir bilgisayar elde etmek mümkün müdür? Dalga geçmeden fikir belirtecek varsa seve seve uygulayabilirim.

Birleşim sonucu 9 gün sonra ortaya ufak 1 adet Netbook çıkabilir.

Tamam tamam 😀 Şimdi bak. hard disk sorunlu olanın panel diğerine uyuyorsa çıkar tak. Öyle olur. Bozuk olanı da diğerine takarsın arızalı diye satarsın alıcıları piyasada çok var. RAM 'leri falan yüksek olanı çalışana geçir yani Panel + RAM geçircen sadece.

Kasayı yapıştırıcı ve kaplama yardımı ile düzene sokarsan tabii ki de HP'nin içerisine parça ekleyerek bir bilgisayar elde edebilirsin hard disk ve RAM bütün bilgisayarlara takılabilen parçalardır (tabii DDR versiyonları, frekans ve voltajları uyması şartı var). Fakat ASUS'u gözden çıkarmalısın.

Kasayı yapıştırıcı ve kaplama yardımı ile düzene sokarsan tabii ki de HP'nin içerisine parça ekleyerek bir bilgisayar elde edebilirsin hard disk ve RAM bütün bilgisayarlara takılabilen parçalardır (tabii DDR versiyonları, frekans ve voltajları uyması şartı var). Fakat ASUS'u gözden çıkarmalısın.

Asus için led değişimi konusunda bir arkadaşla görüştüm, denerim ama ekran pert olabilir dedi. Dedim olsun madem en azından deneyelim. Ekran soketleri birinde 30pin diğerinde 40pin olduğu için birinin ekranı diğerine uyumsuz oluyor.

Kasa yapıştırma veya kaplama muhabbetini düşündüm ama biraz uğraştırır diye düşünüyorum. Anakartı bir kontrol ediyim bari kasayı kurtarma şansım varsa harddisk bulup onu kurtarmayı da bir deneyim. Hp'de ekran sıkıntısı yok, menteşeleri bile ilk günkü gibi ama kasa biraz uğraştıracak.

ASUS için LED değişimi konusunda bir arkadaşla görüştüm, denerim ama ekran pert olabilir dedi. Dedim olsun madem en azından deneyelim. Ekran soketleri birinde 30pin diğerinde 40pin olduğu için birinin ekranı diğerine uyumsuz oluyor.

Kasa yapıştırma veya kaplama muhabbetini düşündüm ama biraz uğraştırır diye düşünüyorum. Anakartı bir kontrol edeyim bari kasayı kurtarma şansım varsa hard disk bulup onu kurtarmayı da bir deneyim. HP'de ekran sıkıntısı yok, menteşeleri bile ilk günkü gibi ama kasa biraz uğraştıracak.

Yani her ne kadar kötü olursa olsun bir LED değişimi kadar sıkıntılı değildir değil mi? :D şimdiden kolay gelsin umarım başarılı bir sonuç elde edersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı