2.dönem nakil olduktan sonra seçmeli dersler farklı

eneskral41

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, mecburi bir sebepten dolayı nakil oldum ve yeni bir okula geçtim. Önceki okulda hiçbir dersten kalmamıştım, ancak burada bazı farklı seçmeli dersler var. Bu dersler önceki okulumda yoktu. Şimdi bu derslerden kalacak mıyım? Eğer kalırsam sıkıntı olacak, çünkü üç ders zaten farklı ve bir dersten daha kalırsam sınıfta kalıyorum. Müdür yardımcısına sordum, ancak tam olarak net bir cevap alamadım ve dediğini pek anlayamadım. Ne yani sırf mecburi bir sebepten okul değiştirdim diye hiç bir dersten kalmayan iyi notlu bi öğrenci olmama rağmen bi kaç tane boş seçmeli ders yüzünden sınıfta mı kalacağım?

Ben 10. sınıfta meslek lisesinden, anadolu lisesine geçmiştim. Hiç görmediğim seçmeli dersler vardı 2 tane. 1 tane de normal ders vardı. Sınıfta kalmadım ama bu 3 dersin sorumluluğuna girip geçtim.

Ben geçen sene nakil oldum önceki okulumda olmayan bütün derslerden sorumluluk sınavına girdim. Önceki okulumda kaldığım fakat yeni okulumda olmayan derslerde ise geçmiş sayıldım gözükmüyorlar artık. Tahminimce sende sorumluluk sınavına gireceksin fakat emin değilim okulda illaki bunu deneyim etmiş biri vardır bir soruştur.

Ben 10. sınıfta meslek lisesinden, Anadolu lisesine geçmiştim. Hiç görmediğim seçmeli dersler vardı 2 tane. 1 tane de normal ders vardı. Sınıfta kalmadım ama bu 3 dersin sorumluluğuna girip geçtim.

Diğer sene mi girdin yoksa o sene içinde mi girdin.

Ben geçen sene nakil oldum önceki okulumda olmayan bütün derslerden sorumluluk sınavına girdim. Önceki okulumda kaldığım fakat yeni okulumda olmayan derslerde ise geçmiş sayıldım gözükmüyorlar artık. Tahminimce sende sorumluluk sınavına gireceksin fakat emin değilim okulda illaki bunu deneyim etmiş biri vardır bir soruştur.

Müdür yardımcısıda ona benzer bir şey dedi sorumluluğa falan gireceksin bir şey dedi ama şeyi anlamadım seneye mi gireceğim bu sene mi gireceğim?

Müdür yardımcısıda ona benzer bir şey dedi sorumluluğa falan gireceksin bir şey dedi ama şeyi anlamadım seneye mi gireceğim bu sene mi gireceğim?

Dostum sorumluluğa kaldıysan mezun olana kadar her sene 3-4 kere girebiliyorsun hatta mezun olduktan sonra bile girebiliyorsun. Bir kere 50 alırsan kurtuluyorsun fakat acelesi yok her dönem başında sonunda girebilirsin. Bir kere 50 almaya bak, ben sene başında girmedim keyfi. 2.dönemin başı girdim tam 50 ile geçtim geçemeseydim tekrar tekrar geçene kadar girebilirdim. Sende o şekil sorumluluk var ise.

Dostum sorumluluğa kaldıysan mezun olana kadar her sene 3-4 kere girebiliyorsun hatta mezun olduktan sonra bile girebiliyorsun. Bir kere 50 alırsan kurtuluyorsun fakat acelesi yok her dönem başında sonunda girebilirsin. Bir kere 50 almaya bak, ben sene başında girmedim keyfi. 2.dönemin başı girdim tam 50 ile geçtim geçemeseydim tekrar tekrar geçene kadar girebilirdim. Sende o şekil sorumluluk var ise.

Şey duydum ama eğer toplam kaldığın önceki sene sorumlulukları 4Ü geçerse sınıf tekrarı bazı hocalar doğruluyor bazı hocalar yalanlıyor bende tam çözemedim bu bilgiyi.

10. sınıfın sonunda girdim yani haziran ayında. Okulların kapanmasına 4 5 gün vardı.

3 ay sonra sorumluluk sınavı olursa girersin. e-Okul'da sorumlu dersler bölümünde sorumlu olduğun dersler yazmıyor mu?

Hocam ben 9.sınıfta meslekteydim 10.sınıfta Anadolu'ya geçtim 2.dönem farklı bir anadoluyor geçtim sorumluluk sayfasını yeni fark ettim 9.sınıftan sorumluluklar var bana bu belirtilmemişti 2 tane sorumluluk var bu senekiler yazmıyor bir de üstüne bunlar eklenir ise ne yaparım bilemiyorum.

Şey duydum ama eğer toplam kaldığın önceki sene sorumlulukları 4Ü geçerse sınıf tekrarı bazı hocalar doğruluyor bazı hocalar yalanlıyor bende tam çözemedim bu bilgiyi.

O sistem bu seneye kadar yoktu fakat bu dönemin bitmesi ile yapılması planlanıyor. Normalde umursamam fakat şu anki Milli Eğitim Bakanı yüksek ihtimal yapar öyle bir şey sen ne olur ne olmaz senen heba olmasın 3'ün üstüne çıkarma zaten erkenden vermek en iyisi. Onları vermeden mezun olmazsın bir de tavsiyem sınavların hepsine gir bazen hocalar kıyak yapıp cevapları verebiliyor bazı okullarda.

Hocam ben 9.sınıfta meslekteydim 10.sınıfta Anadolu'ya geçtim 2.dönem farklı bir anadoluyor geçtim sorumluluk sayfasını yeni fark ettim 9.sınıftan sorumluluklar var bana bu belirtilmemişti 2 tane sorumluluk var bu senekiler yazmıyor bir de üstüne bunlar eklenir ise ne yaparım bilemiyorum.
Hocam e-okulda sorumlu yazan derslerinizi lise bitene kadar vermek zorundasınız. Ben zamanında meslek lisesinden anadolu lisesine geçince sadece anadolu lisesindeki seçmeli dersler ve 1 tane normal ders gelmişti onun dışında üstüne başka bir şey eklenmemişti.

O sistem bu seneye kadar yoktu fakat bu dönemin bitmesi ile yapılması planlanıyor. Normalde umursamam fakat şu anki Milli Eğitim Bakanı yüksek ihtimal yapar öyle bir şey sen ne olur ne olmaz senen heba olmasın 3'ün üstüne çıkarma zaten erkenden vermek en iyisi. Onları vermeden mezun olmazsın bir de tavsiyem sınavların hepsine gir bazen hocalar kıyak yapıp cevapları verebiliyor bazı okullarda.
Hocam, diğer arkadaşın dediğini yaptım ve e-Okul'daki sorumluluk kısmına baktım. 9. sınıftan da 2 ders sorumluluk olarak görünüyor. Eğer bunların üzerine bu yılki dersler de eklenirse, şu ana kadar hiçbir dersten kalmamış bir öğrenci olmama rağmen sınıfta kalma riskiyle karşı karşıya kalacağım. Eğer bu sistem 10. sınıf öğrencileri için geçerliyse, ciddi bir problem olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı