@R.B.D, öncelikle şunu belirteyim. Okullar bir şeyi tamamen öğretmez, bireye gerekli bilgiyi verir. Birey isterse onun üzerine katar daha da iyi yapar ya da yapmaz. Vaktini boşa çalar, boşa gider gelir. Sadece ortamı için falan gider. Sonucunda da lise temeli atılmamış olur ve üniversite sınavında sıkıntı çeker.
Bir de ben eğer okul değiştirme olmazsa açık lise fırsatını deneyebilirsin dedim. İlla da açık liseye geç demedim, milletin hayatına karışmaya zaten hakkım yok. Uzun süreli tecrübelerimin sonucunda sadece yönlendirme yapıyorum. Bunu da hem gerçek hayatta hem bu forumda uzun süredir de yapmaktayım.
Sosyalleşme ortamını falan geçin şu dünyada o sosyalleşme herhangi bir yerde de yapılabilir. İlla okul olmasına gerek yok, Sosyal üzerinde de konularını görüyoruz. 
"Akranlarım tarafından zorbalığa uğruyorum, zorbalığa uğruyorum" nereden baksan bayağı güzel sosyalleşme. O sosyalleşmenin olması için illa okul olmasına gerek yok. Spor salonuna da gidebilir, herhangi bir yere de gidebilir.
Onun dışında farkında mısın bilmiyorum dershanelerin kayıtları artıyor. Demek ki okul yetersiz kalıyor ki bu öğrenciler dershane ihtiyacı duyuyor. Kaldı ki YouTube gibi bir kaynakta her şey mevcut. Okullardaki eğitim yetersiz açıkçası da yeterli bulmuyorum. Çok şeyin değişmesi lazım.
Onun dışında her şey okul değildir, açık öğretim lisesi öğrencilerini aşağılamaya hakkın yok. Örgün eğitim öğrencileri parlak da açık lise öğrencileri parlak olmuyor mu? Onların hayalleri yok mu bir hedefleri yok mu? Onlar üniversite okumak istemiyor mu bu nasıl düşünce şeklidir?