2 ekran kartı aynı anda takılabilir mi?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, RTX 3060 Ti satın aldım. Eski kartım MSI GTX 1050. güç kaynağım 600W. Sorum şu anakartımda 2 adet giriş var. SLI olarak değil fakat ikisini birden anakarta bağlayıp istediğimi devre dışı bıraksam misal CS:GO oynarken 1050 kullanıp, RDR 2 oynarken 3060 Ti kullanabilir miyim? 3 monitör kullanıyorum fakat böyle durumda sürekli görüntü çıkışlarını değiştirmem mi gerekir?

Merhaba arkadaşlar, RTX 3060 Ti satın aldım. Eski kartım MSI GTX 1050. güç kaynağım 600W. Sorum şu anakartımda 2 adet giriş var. SLI olarak değil fakat ikisini birden anakarta bağlayıp istediğimi devre dışı bıraksam misal CS:GO oynarken 1050 kullanıp, RDR 2 oynarken 3060 Ti kullanabilir miyim? 3 monitör kullanıyorum fakat böyle durumda sürekli görüntü çıkışlarını değiştirmem mi gerekir?

Hocam 1050 artık tarihi eser onu neden kullanasınız ki tavsiyem 3060 ile oynamanız her oyunu uğraşmadan.

Size bir fayda sağlamaz. İki ekran takabilirsiniz. Burada sorun yok. SLI zaten normal olarak bu kartlarla olmaz. 3060Tİ zaten 3 monitör destekliyor.

Hocam 1050 artık tarihi eser onu neden kullanasınız ki tavsiyem 3060 ile oynamanız her oyunu uğraşmadan.
Gereksiz yere diğer kartı yormamış olurum diye düşündüm de hocam.

Size bir fayda sağlamaz. İki ekran takabilirsiniz. Burada sorun yok. SLI zaten normal olarak bu kartlarla olmaz. 3060Tİ zaten 3 monitör destekliyor.
Anladım hocam birde bu kartta bazı oyunlarda ufak bir cızlama sesi geliyor. Acaba böyle bir durumda önüne geçermiyim diye düşündüm. Sanırım her ekran kartında oluyormuş nerdeyse.

Sıkıntı olmaz hocam. 3060Tİ yeterli olacaktır.

Gereksiz yere diğer kartı yormamış olurum diye düşündüm de hocam.

Anladım hocam bir de bu kartta bazı oyunlarda ufak bir cızlama sesi geliyor. Acaba böyle bir durumda önüne geçer miyim diye düşündüm. Sanırım her ekran kartında oluyormuş neredeyse.

Hocam yormazsınız sonuçta her GPU kullanılmak icin vardır ömrü kısalmaz yani rahat olun 2. olarak cızlama sesini birazcık açar mısınız cızlayıp geciyor mu yoksa hiç mi geçmiyor FPS değerleri ne durumda yazarsanız yardımcı olurum benim de sistem yeni ekran kartımda hiç cızlama gelmedi.

Sıkıntı olmaz hocam. 3060 Ti yeterli olacaktır.

Teşekkür ederim o zaman hiç o olaya girmiyorum. Kasam zaten ufak benim.

Hocam yormazsınız sonuçta her GPU kullanılmak icin vardır ömrü kısalmaz yani rahat olun 2. olarak cızlama sesini birazcık açar mısınız cızlayıp geciyor mu yoksa hiç mi geçmiyor FPS değerleri ne durumda yazarsanız yardımcı olurum benim de sistem yeni ekran kartımda hiç cızlama gelmedi.

RDR2, warships gibi oyunlarda oyuna girince kulağını karta dayıyorum cızzzzzz şeklinde geliyor, tam sürekli aynı seviyede değil, ufak ufak keilme oluyor fakat hep devamlı devam ediyor. Oyundan tam çıktığım anda kesiliyor. RDR2 de her şey en Ultrada 45 50 FPS alıyorum fakat RAM 8 GB. RAM kullanım 7GB ı geçiyor. İnternetteki testte 75 FPS alıyor aynı ssitemle RAM videoda 16 GB ve kullanım 10GB neredeyse. Ben 25 FPS daha az alıyorum sanırım RAM'den. Oyunu ultrada açmazsam işlemci yüzde 50-55'te ekran kartı da yüzde 75 80'lerde çalışıyor. Oyunu ultraya alırsam ekran kartı kullanımı yüzde 98-99 oluyor. En fazla 66 dereceyi görüyorum. Kasam biraz ufak olduğu için yan kapak açık. CS:GO'da 270-400 FPS arası sanırım. Warzone 2.0 75-90 FPS Ultra yine 8 GB RAM ile kullanım 7GB üstü maalesef ki.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı