2 Ekran kartını bir anda kullanmak

darkswp35

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, önümüzdeki günlerde elime Ryzen 5 2400G APU'lu bir sistem geçecek ve normal bir şekilde tek ekranlı kullanacağım 1 2 ay kadar sonra da bu sisteme bir GTX 1060 veya 1070 takmayı planlıyorum. Şimdi sorum şu, eğer bir ekranı GTX 1070 portuna diğer ekranı ise onboard portuna bağlarsam 2 ekran kartını birden kullanabilir miyim ? Yani bir ekranda 1 kart diğer ekranda 1 kart eğer bu mümkünse 2. ekranı bağlayacağım çünkü tek ekran kartı ile 2 ekran çalıştırıp performansını düşürmek istemiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, önümüzdeki günlerde elime Ryzen 5 2400G APU'lu bir sistem geçecek ve normal bir şekilde tek ekranlı kullanacağım 1 2 ay kadar sonra da bu sisteme bir GTX 1060 veya 1070 takmayı planlıyorum. Şimdi sorum şu, eğer bir ekranı GTX 1070 portuna diğer ekranı ise onboard portuna bağlarsam 2 ekran kartını birden kullanabilir miyim ? Yani bir ekranda 1 kart diğer ekranda 1 kart eğer bu mümkünse 2. ekranı bağlayacağım çünkü tek ekran kartı ile 2 ekran çalıştırıp performansını düşürmek istemiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Anakartınız SLI destekliyorsa 2 adet GTX 1070 ile bunu yapabilirsiniz. Ancak GTX 1060'da SLI desteği yok, zaten SLI için aynı grafik işlemcili grafik kartları gerekmektedir.
Örneğin 2X GTX 1070.

Alacağınız kartın üzerinde 4 ya da 5 tane port olacaktır. Örnek, MSI GTX 1060'ta 3 tane DP, bir tane HDMI ve bir DVI slotu var. İkinci bir monitörü, kullandığınız ekran kartının boş olan slotlarından birine takabilirsiniz. Ve bu, ekran kartının performansını azaltmaz.

İlk olarak 1060 SLI desteği yok. Olsa bile anakartta bolca slot olması gerek. Anakart değiştirdiniz bu sefer CPU'nun da değişmesi gerek çünkü 2 tane 1060'ı besleyemez R5 2400G.

Oyun için GTX 1070'i bir monitöre, masaüstü işlerinde kullanmak için onboardı başka bir monitöre ayarlayabilirsin ama gene hem GTX 1070'i besleyen hem de onboardı besleyen bir işlemcin olması gerek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı