2. el 12 Pro Max vs 13 vs 13 Pro Max

Atoalgu

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, ailemden bağımsız kendime ilk telefonumu alacağım para biriktiriyorum. Anlık olarak 10.000 TL para biriktirdim, 2. el bir iPhone almak istiyorum başlıktaki telefonların 2. el piyasaları hemen hemen aynı. Sizce hangisini alayım? Dikkat etmem gereken konular ne? Dolandırılma, kaçak, hırsızlık çıkma durumları nasıl? İlk Apple telefonum olacak hiç anlamıyorum. Bir de taksitli alabileceğim peşinat vererek var mı öyle garantili resmi satıcılar?

Arkadaşlar selam, ailemden bağımsız kendime ilk telefonumu alacağım para biriktiriyorum. Anlık olarak 10.000 TL para biriktirdim, 2. el bir iPhone almak istiyorum başlıktaki telefonların 2. el piyasaları hemen hemen aynı. Sizce hangisini alayım? Dikkat etmem gereken konular ne? Dolandırılma, kaçak, hırsızlık çıkma durumları nasıl? İlk Apple telefonum olacak hiç anlamıyorum. Bir de taksitli alabileceğim peşinat vererek var mı öyle garantili resmi satıcılar?
2. el için garanti gibi bir şey olsun istersen Easycep'e bakabilirsin. Ama piyasası genelde 3-4 bin yüksek oluyor.

Model olarak tabi en güncelini almak mantıklısı. Eğer ekstra bir kamera, daha uzun giden batarya ve daha kaliteli bir ekran tercihin değil ise 13 alabilirsin. Ama kamerası daha da iyi olsun, bataryası daha uzun gitsin dersen 13 Pro yada 13 Pro Max tercih edebilirsin.

Hırsızlık çıkmaması için faturalı telefon alman gerek kaçak olup olmadığını kolayca IMEI sorgulamasıyla ve cihaz model numarasından anlayabilirsin.

Şuanki telefonum beni şarj konusunda cok derin yaralar açtı o yüzden şarjı en iyi giden tercihim birde fotoğraf konusuda çok fazla fotoğraf çeken biri değilim fakat çektiğim zamanda en kalitelisi olmasını tercih ederim

Bir de konuyu aşıyor arkadaşlar bakıyorumda 14 Pro Max cihazlar falan da bazı ilanlarda cok daha makül ve çok fazla niye öyle?

TR garantili düz 12 al diyeceğim ama o da yetersiz kalır yakında. 26k fiyatı var o fiyata yurt dışı 14 Pro Max var.

Bence yurt dışı yüksek bir model iPhone al 14pro/13pro gibi sağlam olan. Yanına ikame bir Android telefon al bak keyfine. Çift simli al 8 ay kullan sonra ikame Android'le yıl sonuna kadar devam et.

Hiç uğraşamam diyorsan Düz 12 al gitsin.

Düz model bir iPhone alınmaz. 12 Pro Max ile 13 Pro Max arasından elbette gücünüz yeterse 13 Pro Max'e çıkınız. Ekran 120Hz 13 Pro Max'te. Bu da çok büyük artısı. Kamera olarak çok fotoğraf çekmem demişsiniz ama kaliteli fotoğraf arıyorsanız da yine Pro serisi bir cihaz almalısınız. 12 Pro'ya da 12 Pro Max de düz 13'e göre çok büyük artılara sahip.

Merhaba! İlk olarak, telefon alırken dikkate almanız gereken birkaç önemli konu var. İşte yanıtlarını aradığınız sorulara ilişkin bazı ipuçları:

2. el iPhone alırken nelere dikkat etmelisiniz?
1. telefon durumu: telefonun genel durumunu kontrol edin. Ekran çizikleri, batarya ömrü, kamera performansı gibi unsurlara dikkat edin.

2. ımeı kontrolü: telefonun IMEI numarasını kontrol ederek kayıtlı olup olmadığını ve çalıntı olup olmadığını teyit edin.

3. garanti durumu: telefonun garanti durumunu sorgulayın. Garantisi varsa ne kadar süre geçerli olduğunu öğrenin.

4. fiyat karşılaştırması: farklı platformlarda benzer özelliklere sahip diğer telefonların fiyatlarını karşılaştırarak adil bir fiyat belirlemeye çalışın.

5. orijinal aksesuarlar: telefonun orijinal kutusunda veya aksesuarlarıyla birlikte verilip verilmediğini kontrol edin.

Dolandırılma ve güvenlik ipuçları.
- Güvenilir platformlar: güvenilir sitelerde veya uygulamalardan alışveriş yapmaya özen gösterin.

- Ödeme yöntemleri: güvenli ödeme yöntemlerini kullanmaya özen gösterin (kredi kartı, kapıda ödeme gibi).

- Yerinde kontrol: cihazı alırken yüz yüze görüşüp kontrol etmeye çalışın. Kamu alanlarına gitmeyi tercih edin.

Taksitli alım ve resmi satıcılar.
- Taksitli alım: bazı teknoloji perakendecilerinden taksitli alım yapabilirsiniz. Ancak peşinat vererek taksitli alım yapmanın detaylarını öğrenmeniz önemlidir.

- Resmi satıcılar: Apple'ın kendi mağazaları veya yetkili satıcılarından alım yaparak daha güvenli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Hangi modeli almalısınız?
- Bütçenize uygunluk: 2. el iPhone 13 veya 13 Pro Max'i tercih etmek bütçenize bağlı olarak değişebilir.

- Performans: 13 Pro Max, en yeni ve en yüksek performanslı model olma özelliğini taşımaktadır.

- Kullanım amacınız: fotoğraf ve video çekimlerine önem veriyorsanız Pro modellerini, genel kullanım için ise iPhone 13'ü tercih edebilirsiniz.

Karar verirken bu unsurları değerlendirmeniz size yardımcı olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı