2. el 2. monitör önerisi

Bütçe
5000-6000

M2 Vidası

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
Asus VG27vq
Şu an kullandığım monitör ASUS VG27vq 165 Hz 1 ms 27 inç ve Curved. Bu monitörün yanına 2. bir monitör almak istiyorum. Bütçem 5-6k eğer daha iyi bulursam ana monitör olarak da kullanmayı düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an kullandığım monitör ASUS VG27vq 165 Hz 1 ms 27 inç ve Curved. Bu monitörün yanına 2. bir monitör almak istiyorum. Bütçem 5-6k eğer daha iyi bulursam ana monitör olarak da kullanmayı düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz?
Elinizde ki VA panel bir monitör, ana monitör olarak bütçe çıkarsa gene VA'a geçebilirsiniz:

"IPS olur." derseniz kontrast dışında daha iyi olan bu var:

27 inç IPS olarak:

Elinizde ki VA panel bir monitör, ana monitör olarak bütçe çıkarsa gene VA'a geçebilirsiniz:

"IPS olur." derseniz kontrast dışında daha iyi olan bu var:

27 inç IPS olarak:

Hocam VA IPS farkı ne cok bilmiyorum da.

Hocam VA IPS farkı ne cok bilmiyorum da.
VA'nın esprisi: Yüksek kontrast ve IPS Glow yapmadığı için çok daha iyi siyah renk tonu sunuyor. Tüm ışıkları kapatıp, siyah ekran açarsanız anlarsınız.
1767563406034.png

1767563533372.png

IPS'in esprisi: Daha doğru ve canlı renkler sunuyor. VA ise daha doygun sunmakta.

VA'nın esprisi: Yüksek kontrast ve IPS glow yapmadığı için çok daha iyi siyah renk tonu sunuyor. Tüm ışıkları kapatıp, siyah ekran açarsanız anlarsınız.
Eki Görüntüle 2634681
Eki Görüntüle 2634682

IPS'in esprisi: Daha doğru ve canlı renkler sunuyor. VA ise daha doygun sunmakta.

2. monitör olarak kullanacağım video falan izlerken bir de IPS yeterli olur değil mi? Ya da yine VA alıp daha yüksek Hz alıp ana monitör de yapabilirim.

2. monitör olarak kullanacağım video falan izlerken bir de IPS yeterli olur değil mi? Ya da yine VA alıp daha yüksek Hz alıp ana monitör de yapabilirim.
Kullanımınıza bağlı. Şuan ki ASUS monitörünüz de pek iyi değil doğrusu oyun konusunda, gecikmesi ve Ghosting durumu başarılı değil. Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız bir IPS işinize yarar. Gene bütçe arttırdığınız zaman 320Hz olan 25-10 var:
244F'te 200Hz olsa bile çok daha iyi gecikmesi var tabi, VA'lara göre.

Ama diyorsanız "CS, Valorant gibi oyunlarla işim yok." gene VA'da alabilirsiniz. AOC 25G3ZM gene iyi gecikme sunuyor, ASUS'a nazaran daha iyi.

Birde Video/film konusunda kontrastı sebebi ile genellikle VA öneririz. Sonuçta attığım IPS'ler 1200-1300:1 kontrast sunarken, ASUS ile AOC 3700-3900:1 sunuyorlar. Oyüzden VA'ı ikinci ekran yapıp, ana monitörü IPS yapan çok oyuncu oluyor.
Ama

Kullanımınıza bağlı. Şu anki ASUS monitörünüz de pek iyi değil doğrusu oyun konusunda, gecikmesi ve ghosting durumu başarılı değil. Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız bir IPS işinize yarar. Gene bütçe arttırdığınız zaman 320Hz olan 25-10 var:
244F'te 200Hz olsa bile çok daha iyi gecikmesi var tabii, VA'lara göre.

Ama diyorsanız "CS, Valorant gibi oyunlarla işim yok." gene VA'da alabilirsiniz. AOC 25G3ZM gene iyi gecikme sunuyor, ASUS'a nazaran daha iyi.

Bir de Video/film konusunda kontrastı sebebi ile genellikle VA öneririz. Sonuçta attığım IPS'ler 1200-1300:1 kontrast sunarken, ASUS ile AOC 3700-3900:1 sunuyorlar. O yüzden VA'ı ikinci ekran yapıp, ana monitörü IPS yapan çok oyuncu oluyor.
Ama.

Hocam çok teşekkür ederim genellikle Valorant CS oynuyorum PC kısmında bir de PS olarak FIFA ve hikayeli oyunlar oynuyorum ana monitör olarak alayım dediğinize göre son olarak ne önerirsiniz? Ayrıca sıfır alacağım. Yani 7-8 bin bandında rekabetçi oyunlar oynarken kullanabileceğim bir monitör önerir misiniz ekran kartım RX6600 bu arada.

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim genellikle Valorant CS oynuyorum PC kısmında bir de PS olarak FIFA ve hikayeli oyunlar oynuyorum ana monitör olarak alayım dediğinize göre son olarak ne önerirsiniz? Ayrıca sıfır alacağım. Yani 7-8 bin bandında rekabetçi oyunlar oynarken kullanabileceğim bir monitör önerir misiniz ekran kartım RX6600 bu arada.
Lenovo 25-10 dışında alternatif yok ne yazıkki. Daha üst bütçe ise 1440P ekranlara gidiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı