Bambu Lab A1 alınır mı?

Bütçe
20.000-40.000

kertmeyenkele54

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese selamlar ve kutlu ramazanlar. Bir süredir kendime 3D yazıcı almak istiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu ilk defa kullanacağım için başlangıç model bir yazıcı bakıyordum ve Bambu Lab A1'i gördüm. Biraz araştırdım ve bana yeterli bir yazıcı olduğunu gördüm. Ama beni düşündüren bir kısım var. Ben bu yazıcıyı aldığımda yapmayı planladığım ilk büyük proje "Iron Man kaskı" basacağım ve PLA filament uygun olur mu yoksa ABS veya ASA ile basmam mı gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca aklımda bütçemi biraz daha zorlayıp P1S veya P2S alınır mı diye düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Öncelikle herkese selamlar ve kutlu ramazanlar. Bir süredir kendime 3D yazıcı almak istiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu ilk defa kullanacağım için başlangıç model bir yazıcı bakıyordum ve Bambu Lab A1'i gördüm. Biraz araştırdım ve bana yeterli bir yazıcı olduğunu gördüm. Ama beni düşündüren bir kısım var. Ben bu yazıcıyı aldığımda yapmayı planladığım ilk büyük proje "Iron Man kaskı" basacağım ve PLA filament uygun olur mu yoksa ABS veya ASA ile basmam mı gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca aklımda bütçemi biraz daha zorlayıp P1S veya P2S alınır mı diye düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Renkli baski almayacagim diyorsan Creality al.

Ama daha önce kullanmadığım yani konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için Creality'nin ayarlamasını falan yapabilir miyim bilmiyorum. Bambu Lab otomatik yapıyormuş tabla ayarını vesaire.

Ayrıca aklımda renkli baskılar var ama renkli baskı şart değil kendim de boyayabilirim. Creality tarafında önerdiğiniz bir model var mı hocam?

Ama daha önce kullanmadığım yani konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için Creality'nin ayarlamasını falan yapabilir miyim bilmiyorum. Bambu Lab otomatik yapıyormuş tabla ayarını vesaire.

Ayrıca aklımda renkli baskılar var ama renkli baskı şart değil kendim de boyayabilirim. Creality tarafında önerdiğiniz bir model var mı hocam?
Creality'nin tarih öncesi bir modelini almayacaksanız Creality yazıcılarda tabla seviyelemesini vs. otomatik yapıyor. Creality Hi ve K2 serisi güncel modelleri. Bambu Lab A1 bulması imkansıza yakın bir şey beklemek istemiyorsanız Hi alın geçin baskı kalitesi, hız vs. anlamında fark olmaz. Creality mobil uygulaması biraz kötü yeni kullanıcı olarak kafa karıştırabilir onun dışında Hi modelinde kronik bir sorun çıkmadı.

ABS ve ASA güneş ışığı ve 60 - 70 derece gibi sıcaklıklarda şeklini ve sertliğini koruyabilmesi sebebiyle tercih edilir. Iron Man zırhının gerçeğini yapıp bulut üstü uçmayacaksanız PLA yetecektir. Dolayısıyla kapalı kabine para kaçırmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.😄

Renkli baskı zaten Cralityde de var. Hi Combo örneğin. Bana kalırsa hala kötü bir teknoloji. Tonla filament israf edip üstüne bir de baskı süresini uzatıyor. Snapmaker U1 tarzı bir şey olmadığı sürece benim alacağım bir şey değil.

Bir süre sonra zaten bunu yapmak zorunda kalacaksınız. Hangi 3D yazıcıyı alırsanız alın, arızalarla karşılaşabilirsiniz; bu yüzden mutlaka öğrenmeniz gerekecek bir süre sonra.

Bu arada şu anda piyasada otomatik seviyeleme olmayan yazıcı kalmadı zaten neredeyse. Stok halde otomatik seviyeleme yapmayan yazıcılar artık milattan kalma sayılıyor. Ender 3/pro/v2, Two Trees bluer, Anet A8 gibi.

Son düzenleme:
Renkli baskı zaten Cralityde de var. Hi Combo örneğin. Bana kalırsa hala kötü bir teknoloji. Tonla filament israf edip üstüne bir de baskı süresini uzatıyor. Snapmaker U1 tarzı bir şey olmadığı sürece alacağım bir şey değil.
Creality bambu kadar iyi yapamiyor o isi.

K2 Pro var bende, hotend olarak Hi ile aynı makine CFS ünitesi de standart zaten merak ettiğiniz şeyler varsa cevaplayabilirim.

Öneriniz hangi model olur net bir model lazım baskı hızı çok önemli değil baskı boyutu da değil beni uzun süre götürsün yeter. Bir de bu Creality tarafında 2. el piyasası nasıl? Satacağım zaman kolay satabilir miyim? Ayrıca Creality'nin slicer programı nasıl öğrenmesi kolay mı işini yapabiliyor mu?

K2 Pro var bende, hotend olarak hi ile aynı makine cfs ünitesi de standart zaten merak ettiğiniz şeyler varsa cevaplayabilirim.

Memnun musun başlangıç için tercih edilebilecek bir cihaz mı?

Öneriniz hangi model olur net bir model lazım baskı hızı çok önemli değil baskı boyutu da değil beni uzun süre götürsün yeter. Bir de bu Creality tarafında 2. el piyasası nasıl? Satacağım zaman kolay satabilir miyim? Ayrıca Creality'nin slicer programı nasıl öğrenmesi kolay mı işini yapabiliyor mu?

@mertunuvar'ın dediği gibi A1'i beklemek yerine Hi alınabilir. Bu arada hız 3D yazıcılarda ciddi derecede önemli. Ender 3 Pro ile K1 gibi bir yazıcıyı karşılaştırırsanız baskı zamanları arasında devasa fark çıkıyor. O kadar da küçümsememek lazım hızı.

Creality'nin slicer'ı bayağı basit. Ben K1C kullandığım dönemde çoğu ayar default şekilde düzgün baskılar almıştım.

Creality Slicer da Bambu Slicer da Orca Slicer tabanlı programlar dolayısıyla genel anlamda bir slicer kullanmayı öğrendiğinizde diğerlerini de öğreniyorsunuz. Sadece cihaza özel ekstra seçenekler olabiliyor. Ben uzun süredir kullandığım için Cura, Creality Slicer, Orca, Anycubic Next, Bambu hepsi aynı geliyor.

Bir de bu Creality tarafında 2. el piyasası nasıl? Satacağım zaman kolay satabilir miyim?
Creality ve Bambu Lab 2. Eldeki en hızlı alınıp satılan markalar.
K2 serisi kalite olarak çok güzel. K2 Pro büyük baskı alanı kabin içi ısıtma vs. ile geliyor ekstra olarak. Sizin kullanım senaryonuzda ihtiyaç yoksa K2 Pro 50 bin+ fiyatıyla boşuna para vereceğiniz özellikler olur.

Başlangıç olarak diye bir şey yok hepsi aynı mantıkla çalışan makineler zaten onun dışındaA1 ve Hi denk makineler, ikisini de tavsiye ederim. A1 Beklemek yerine Hi alabilirsiniz o anlamda önermiştim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı