Hocam keşke ozelden millet mesaj atabilse keşke ordan daha iyi yürür aslinda muhabbet. Bende rx 6750xt var ve asiri memnunum 2k da her oyunu aciyor ray tracing vb. meraklisi olmasiğim içinde yüz güldürüyor. Amd'den devam etmeyi düşünüyorum eger Nvidia 5000 serisinde beklenmedik bir hamle yaparsa o zaman başka. Ilk etapta 5800x3d takayim sisteme,3800x hala cayir cayir 60 derece stabil götürüyor fakat 5800x3d ile daha uzun süren bir evliliğim olabilir.
Alınmaz. Konu PC olduğunda 2. el ürün alınmaz. Kendinize gelin o 10k yı ona vereceğinize gidin daha iyi bir ekran kartı alın GTX1660 Super'ya da AMD RX6600 veya kendinize taksitle güzel 0 hiç kullanılmamış bir bilgisayar alın ki gelecekte de sizi idare etsin. Saçma sapan işler. Hiçbir zaman 2. el ürünlere güvenmedim çünkü en son güvendiğimde beni bayağı iyi dolandırmışlardı.
Açıkçası ben sürücüler, çeşitli teknolojiler ki en önemlileri DLSS mesela sebebiyle RTX 3080'i daha mantıklı buluyorum. VRAM 10 Gb belki oradan hani az kalıyor gibi olabilir o yüzden en mantıklısı 12 Gb modeli. Buna rağmen ben RX de alırım derse RX 6800 XT olabilir ama RX 6900 XT bu fiyatlara ikinci elde genelde sorunlu ürünleri koyuyorlar tıpkı RTX 3080 ti, 3090'larda olduğu gibi dikkatli olmak lazım.
Hocam Nvidia 3000 serisine kazık atmasaydi bende oyle derdim de özellikle dlss 3 meselesine ben hala kılım. En azindan 3080-3080 ti, 3090-3090 ti dlss 3 rahat çalıştırabilir optimizasyon ile halledilirdi.
İkinci elden 8500e evga 3070 ti ftw3 aldım 1 yıl garantisi var taş gibi kart önemli olan satıcının güvenilir biri olması, kartla ne yapıldığı, içinin açılıp açılmadığı ve kaç w çektiğine bakarak sıcaklık ve fan hızına bakman yeterli. Kartta korozyon felan da yoksa görünüşte alabilirsin. Ama tavsiyem en azından 6 ay- 1 yıl garantili kart alman o kadar sürede bir şey olmazsa %90 sorun çıkmıyor garantisi bitince bakımını yapıp sorunsuz kullanırsın.
Bence iyi olmuş başka ilanlara bakmanızda fayda var. Ne sıcaklık değeri ne fan hızı çekirdek hızı hiçbir şey okunmuyordu. 2. el 3080 alınır mı sorusuna da gelecek olursak, tabii ki alınır neden alınmasın. Ben de yakın zamanda aldım, önemli olan temiz kullanılmış bir kart bulmakta. 3080 hala çok güçlü bir kart 1080p'de kullanacaksanız gayet ideal. Bütçe arttırdığınızda 12GB 3080 veya 3080Ti almak da iyi bir seçenek olabilir ama işlemciniz vs. de önemli onları da yazarsanız daha net öneriler de yapabilir arkadaşlar. Bir hayli ikinci el kartlarda vakit geçirmiş biri olarak benim tavsiyem; al-sat yapanlardan daha çok normal senin benim gibi kendi kişisel kullandığı kartı satan insanların ilanlarına bakmanızı tavsiye ederim.