2. el 6700 XT alınır mı?

Fiyatına ve ne için kullanıldığına bağlı. Mining'ten çıkma bir kart olmadığına dikkat et alırken. Aynı zamanda alırken Afterburner ayarlarına ve Furmark gibi testlere tabii tut almadan önce gözün görsün.

Ortalama 6-7 bine bulunuyor yanlisim yoksa, daha once hic almadim, yardim eder misiniz? Temizler 8.500 gibi de duruyor, sıfır 4060 Ti'dan daha mantikli midir sizce?

Alırken FurMark üzerinden bir 30dk test yapın, GPU zden bakının, ekran kartının açılıp açılmadığına bakın, dışarıdan bir duruşuna bakın temiz kullanılmış mı kullanılmamış mı, kartta bir çizik var mı yok mu, madencilik için kullanılmamış olmasına dikkat edin, PCI slotunada bak bazen zarar verebiliyorlar, FurMark testinden sonra oyuna gir biraz oyna, FurMark sonucunu ve oyundaki GPU, kullanım değerlerini ve FPS'i buraya at, güvenlik bandına bak. fiyat konusuna gelirsek en uygun olanı alma bir sıkıntısı olmasa o kadar ucuz olmaz. 8,500 gibi bir bütçeniz varsa bence 1.500 daha koyup 4060 alın. hem sıfır, hem risksiz şimdiden hayırlı olsun. Gainward RTX 4060 Python II NE64060019P1-1070V 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Ekran kartı alırken tavsiye ettiğim birkaç test;
  1. 10 dakika tam yükte çalıştığında ekran kartı ve ekran kartının hotspot sıcaklıklarını kontrol edin. Bu sıcaklıklara ulaştığında fan hızını da kontrol edin. İdeal aralıklar; ekran kartı sıcaklığı için 60-75 arası, hotspot sıcaklığı için 75-100 arası, fan hızı da en fazla %70. Bu test için OCCT Power testi uygundur.
  2. Kartı fiziksel olarak kontrol edin. Herhangi bir fiziksel hasar, fanda yalpalama ve olağan dışı bir hareket olup olmadığını kontrol edin. Fan için ek olarak 1 dakika kadar süre %100 çalıştırın.
  3. Coil whine testini de yapın, Furmark'ta belli bir süre sonra space tuşuna basınca oluyordu sanırım. Yani elbet ses gelir ama kafa ütüleyen cinsten bir cızırtı da olmasın isterim şahsen.
  4. Portları kontrol edin. Ekran kartındaki tüm HDMI ve DP girişlerini test edin. Ben DP kullanıyorum diye alırsınız. Sonra yarın satarken HDMI portunun çalışmadığı söylenirse ortada kalmayın.
  5. Furmark test skoru, Heaven benchmark gibi birkaç yerde test edip aldığı puanları muadil kartlarla karşılaştırın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı