2. el alınan anakart nasıl test edilir?

sinan mutlu

Hectopat
Daha fazla  
Merrhaba hayirli bayramlar. 2.el aldigim anakartin USB portu kirik diye aldiğim kisiyi aradim hem telefondan hem de sahibinden engellemis beni. Urunu de onaylamis bulundum sorum şu anakarti nasıl test ederim? Kafamda şüphe olustu bu kisinin yaklaşimi yardimlarinizi bekliyorum.
  • Saglam olan USB'ler calisiyor.
  • Ekran karti calisiyor.
  • BIOS ekrani geliyor SATA girisleri ok sadece USB'lerden biri kirik.
Anakart nasıl test ederim zorlayarak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merrhaba hayirli bayramlar. 2.el aldigim anakartin USB portu kirik diye aldiğim kisiyi aradim hem telefondan hem de sahibinden engellemis beni. Urunu de onaylamis bulundum sorum şu anakarti nasıl test ederim? Kafamda şüphe olustu bu kisinin yaklaşimi yardimlarinizi bekliyorum.
  • Saglam olan USB'ler calisiyor.
  • Ekran karti calisiyor.
  • BIOS ekrani geliyor SATA girisleri ok sadece USB'lerden biri kirik.
Anakart nasıl test ederim zorlayarak?

Hocam, bu USB girişi anakart aynasında bulunan USB girişleri mi?

Ayrıca, anakart zorlanaman için OCCT stabilite testi yapabilirsin. Post ekranı, BIOS falan görünüyorsa yüzeysel yazılımsal sıkıntı yok ama içten işlemci ilgili birkaç ayar kurcala ama overclock tecrüben varsa overclock yap ve test et. Onun haricinde bütün USB portlarına USB takarak test et. Muhtemelen birinde algılayamayacak veya giremeyecek çünkü dediğine göre bir tanesi kırık. Jak girişlerini kontrol et, anakart üzerinde bulunan kondansatörlere bak. Şişmiş olanlar ömrünü tamamlamış kondansatörlerdir. Anakart üzerinde herhangi bir kararmış, oksitlenmiş vs. parçalar varsa bak. Fanların giriş yerlerine bak. Diyebileceklerim bu kadar, hem detaylı hem yüzeysel olarak bakabilirsin.

Teşekkür ediyorum aldigim kisiye geri iade ediyorum kirik USB'lerden hariç saglam olanlarda calismadi ve kablosuz klavye mouse zarar verdi 43 hatasi aliyorum baska klavye ile denedim yine ayni anakartin on panel USB yerinde calisti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı