2. El Alınan SSD BOOT Menüsüne Atıyor

Daha fazla  
Ucuza dandik bir HDD aldım ancak HDD'yi bilgisayara takıp bilgisayarı çalıştırınca anakartın boot menüsüne atıyor. Ne yapmam gerekiyor? Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama ayarlarda HDD'nin adı gözüküyor. Birde eski kullandığım HDD'de 2 giriş vardı. Yenisinde 3 giriş var. 1 girişi boşta kalıyor. Resmini aşağıya koyacağım. Boşta kalan girişe gerekli kabloyu takmak zorunlumu? Yardımcı olursanız sevinirim.
20190621_214608.jpg

NOT: HDD 2. el. İçinde isletim sistemi falan varmı bilmiyorum format atılmışta olabilir.

NOT2: Başlıkta SSD yazmışım kusura bakmayın HDD olacak.

Son düzenleme:
Çözüm
Kabloların takılması ile ilgili herhangi bir yanlışlık yok. Her ne kadar zarar görmesi çok kolay olan bu tarz ürünlerin 2 . elini almak doğru olmasa da şu an için yapacak bir şey yok. Stabil çalışmayan bir ürünse veri kaybı yaşayıp önemli dosyalarınızı kaybetmeniz muhtemel.
Bunun dışında, yapmanız gereken ilk şey içerisinde işletim sistemi olup olmamasını önemsemeden temiz kurulum şeklinde işletim sistemi kurmak olmalı.
Kurulum öncesi HDD yi mutlaka biçimlendirdiğinizden emin olun.
Fakat resim mi yanıltıyor bilmiyorum ama HDD nin kasası daha önce açılmış ve yamuk duruyor gibi bir gözlem yaptım ne kadar doğru bilemiyorum.
Kabloların takılması ile ilgili herhangi bir yanlışlık yok. Her ne kadar zarar görmesi çok kolay olan bu tarz ürünlerin 2 . elini almak doğru olmasa da şu an için yapacak bir şey yok. Stabil çalışmayan bir ürünse veri kaybı yaşayıp önemli dosyalarınızı kaybetmeniz muhtemel.
Bunun dışında, yapmanız gereken ilk şey içerisinde işletim sistemi olup olmamasını önemsemeden temiz kurulum şeklinde işletim sistemi kurmak olmalı.
Kurulum öncesi HDD yi mutlaka biçimlendirdiğinizden emin olun.
Fakat resim mi yanıltıyor bilmiyorum ama HDD nin kasası daha önce açılmış ve yamuk duruyor gibi bir gözlem yaptım ne kadar doğru bilemiyorum.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı