2. el alışverişte kandırıldım

Yapacaklarını sanmıyorum ama bankayla görüş işlemi iptal ettirmeye çalış falan falan.

Letgo uygulamasından aldığım ekran kartı parayı yollamama rağmen gönderilmedi, cevap veren yok telefonlarıma. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Dert etme kardeşim 2 ay önce sahibinden biride beni dolandırdı tıpış tıpış paramı ödedi.
Yapman gerekenler
Önce yazişmanin ekran görüntülerini + telefon arama kayıtlarının ekran görüntülerini + banka havale EFT dekontunu ekran görüntülerini
USB ye at. Sonra krakola git olayı anlat görselleri polise taktım et o para yolladığım ibandan adam belli yani.5-10 gün sonra polis seni arar . Kim olduğun söyler.

Kardeşim bu adam sana EVGA RTX 2080 Ti vereceğini söyledi değil mi? 3000'den 2800'e düştü. Yurt dışından aldığını söyledi. Bu herif pisliğin teki yapabileceğin tek şey IBAN'a para attığın makbuzu bankaya götür. Yanlış adrese gitti diye bir ihtimal bankadan parayı alırsın ama bilmem karakola suç duyurusunda bulun.

Karakolun önünden döndürdü kendisi beni, pazartesi para hesapta olacak yolladım dedi. O günde para gelmezse işlemi başlatacağım.

Yazılanların aksine yapabileceğiniz çok şey var. Kişi ile olan konuşmalarınızı kaybetmeyin, ekran görüntülerini alın, yaptığınız eft / havale işleminin dekontunu alın ve dilekçenizi hazırlayın pazartesi günü suç duyurusunda bulunun. (Konuşmalar sistemde güvenlik için tutuluyordur fakat sürecin uzamaması için unutmayın)
Karakolun önünden döndürdü kendisi beni, pazartesi para hesapta olacak yolladım dedi. O günde para gelmezse işlemi başlatacağım.
Maalesef zaman kazanmaya çalışmış, ATM'ler ile 7/24 para transferi yapılabiliyor, bu şekilde kişiyi sıkıştırmanızı öneririm. "Gidemem - atm yok - atm çok uzak" gibi cevap alırsanız hiç acımayın direkt olarak suç duyurusunda bulunun. Eğer aklı varsa 3-5 kuruş için geleceğini riske atmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…