2. el araç satışından önce zorunlu trafik sigortası nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Pxn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 680

Pxn

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Meslek
Paylaşımlı Scooter
Merhaba pazartesi günü notere gideceğim, yasa yeni çıkmış sanırım. Artık 2. el araçlarda notere gitmeden zorunlu sigorta yapılması gerekiyormuş.
Bu sigortayı nasıl ve nereden yapıyoruz? Sigorta şirketleri hep araç bilgilerini istiyor, yasada ise araç bilgisi bile olmadan önce sigorta yapın diyor.

Öncelikle merhaba. Sigortacı olarak bilgi vermek istedim. Kanun değiştiği için artık aracı alacak kişinin sigorta yaptırması gerekiyor. Bunun içinde satın alacağınız aracın ruhsatı ve araç kimin adına alınacaksa onun T.C. ve doğum tarihini sigortacınıza bildirmeniz gerekmektedir. Sigortayı yaptırdıktan sonra notere gidip satışı alacaksanız. Ardından sizin adınıza çıkan ruhsatı sigortacınıza gönderip sigortacınız güncelleme yapacak.

Öncelikle merhaba. Sigortacı olarak bilgi vermek istedim. Kanun değiştiği için artık aracı alacak kişinin sigorta yaptırması gerekiyor. Bunun içinde satın alacağınız aracın ruhsatı ve araç kimin adına alınacaksa onun T.C. Ve doğum tarihini sigortacınıza bildirmeniz gerekmektedir. Sigortayı yaptırdıktan sonra notere gidip satışı alacaksanız. Ardından sizin adınıza çıkan ruhsatı sigortacınıza gönderip sigortacınız güncelleme yapacak.

Hocam çok teşekkürler, şu bilgiyi ilk defa sizden alabildim. Konuyla ilgili kimsenin bir bilgisi yok şu an galiba.
İlk aracım olacağı için sigorta çok çıkıyor, zaten alım satım bir ton masraf. Sizin önerebileceğiniz bir sigorta şirketi var mı?

Edit: Dün gittim alacağım aracın ruhsatına sigorta yaptırdım, 4. basamaktan 15.700TL ödedim.
Ve Evet notere alacağınız aracı sigortalamadan gidemiyorsunuz artık.

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkürler, şu bilgiyi ilk defa sizden alabildim. Konuyla ilgili kimsenin bir bilgisi yok şu an galiba.
İlk aracım olacağı için sigorta çok çıkıyor, zaten alım satım bir ton masraf. Sizin önerebileceğiniz bir sigorta şirketi var mı?

Edit: Dün gittim alacağım aracın ruhsatına sigorta yaptırdım, 4. basamaktan 15.700TL ödedim.
ve evet notere alacağınız aracı sigortalamadan gidemiyorsunuz artık.

Hangi firmadan yaptırdınız?

Hangi firmadan yaptırdınız?

Hocam normalde enuygun, sigortam net gibi sitelerden baktığımda 18k çıkıyordu.
Bölgemde rastgele bir sigortacıya sorgulattığımda internette 18k veren hdı sigorta sigortacıda 14.5k çıktı.
Ama sistemlerinde sıkıntı olduğu için farklı bir sigorta firmasına 15.7K'ya yaptırdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı