2.el bilgisayar alınırken nelere dikkat edilmeli?

Bence zarar verir gtx 1660 super gibi güçlü bir işlemcinin oyun ile(sadece gta 5) bozulacağını sanmıyorum.

1. Vermez
2. 1660 Super ekran kartıdır, işlemci değil.
3. Oyun oynamak da, mining yapmak da kartı bozmaz. Yalnızca fanları biraz yıpratabilir, termal macunu erken kurutabilir.
 
PC de aç bir oyun oyna ve internetteki performans videolarıyla karşılaştır. Performansı %5-10'dan fazla düşmüşse demek ki mining yapılmış.

Yanış bilgi. Termal macunu yenilenmediği için thermal throttledan dolayı performansı düşüyor. Aynı testleri biz de izledik verilerin detaylarına baksaydın anlardın.
 
1. Vermez
2. 1660 Super ekran kartıdır, işlemci değil.
3. Oyun oynamak da, mining yapmak da kartı bozmaz. Yalnızca fanları biraz yıpratabilir, termal macunu erken kurutabilir.
sanmıyorum.verdiğiniz bilgi ne kadar doğru olsada pc nin aldıktan 6 ay sonra ekran kartı nın bozuk hale gelmesi normalmi sizce (en zorladığım zaman gta 5 grafik modu yüklemiştim daha yok genellikle ders)
 
@SVGSefaTR 5 yıldır mining yapan kartlar var (RX470/480) bu öyle düşündüğün bir olay değil. Üretim hatası olur, güç kaynağı arızalıdır fazla voltaj vermiştir vesaire. Çok fazla ihtimal var.

Genelde YouTube'da videolarda falan öyle söylüyorlardı. O yüzden.

Onlar şehir efsanesi, bir tane kanal sırf tık almak için termal macunu ölmüş, 20 derece daha fazla ısınan kartı koyup "bakın performansı düştü" demişti de millet yemişti.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Sahibinden alacaksan alma derim çünkü 3 sene önce ben aldım fiyat bandına göre 600 TL ucuz PC buldum her şey çok temizdi sonra gittik orada da baktım hiçbir şeyi yok falan eve gittik oynuyoruz böyle bir de oyun yüklü geldi neyse 3 ay geçti ekran kartı ara sıra takılıyor böyle düşük bir ekran kartıda değil GTX 1660 Super yani en düşük grafiklerde bile takılma yapmaya başladı ama sinir bozucu şekilde değil ben öyle 1.5 falan daha kullandım ekran kartı sanki GTX 750 gibi performans veriyor du anlık drop giriyordu ben yine benden kaynaklı olduğunu düşündüm reset attım biraz daha rahatladı öyle 6 ay daha kullandım ekran kartı artık bozuldu gibi oldu tamirciye götürdük madencilik yapmışlar o yüzden olmuş dediler yani ona göre düşün 2.el alırken.

"GTX 1660'lı sistemi 600 TL'ye almaya çalışırsanız bu olur" adlı çalışma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı