O ne işe yarıyor tam olarak ve çok olursa ne gibi sorunu olur?Alım satım yaparken genelde çekim sayısını sorarlar.
"shutter sayısı"
Shutter sayısı, fotoğraf makinesinde deklanşör butonuna kaç kere basıldığını gösterir. Bir tür bilgi vazifesi gören bu sayı, deklanşör butonuna basıldığında harekete geçen perdenin temelde kaç kere hareket ettiğini gösterecektir.O ne işe yarıyor tam olarak ve çok olursa ne gibi sorunu olur?
Ortalama shutter sayısı kaç olmalı peki?Shutter sayısı, fotoğraf makinesinde deklanşör butonuna kaç kere basıldığını gösterir. Bir tür bilgi vazifesi gören bu sayı, deklanşör butonuna basıldığında harekete geçen perdenin temelde kaç kere hareket ettiğini gösterecektir.
Perdenin bir ömrü var shutter sayısı ne kadar çok olursa perdenin ömrü okadar kısaldı anlamına gelir. Bu yüzden shutter sayısını önemserler ve mutlaka kontrol ederler.
Merhabalar, sırayla yazayım;Selam. DSLR kamerayı webcam olarak kullanacağım ve arada birkaç tane fotoğraf çekerim. Neler dikkat etmeliyim alırken?
Bu cihazlar 50.000'e kadar kolay satılıyor genelde. Bende hobi amaçlı alıp sattığım için tecrübe edindim.Ortalama shutter sayısı kaç olmalı peki?
Çok teşekkür ederim yardımların için.Bu cihazlar 50.000'e kadar kolay satılıyor genelde. Bende hobi amaçlı alıp sattığım için tecrübe edindim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.