2. el ekran kartı alındıktan sonra ne yapılmalı?

özelbankaci

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Daha öncesinde MSI RX 580 8 GB kullanıyordum, fakat çalındı, şu an polis kontrolünde. (Gitti ekran kartı, biliyorum ki bulmak için gayret sıfır.)

OyuncuMarket üzerinden ASUS RX 580 4 GB ekran kartı satın aldım. Belirli şartlar dahilinde kart elime ulaştıktan sonra iki gün içinde iade edebiliyorum.

İlk sahibi İncehesap'tan satın almış, 2022/12/09 tarihine kadar garantisi var. (ASUS'un sitesinde böyle gösteriyor, 12 ay mı, gün mü anlamadım, alan kişi 12.12.2019'da satın almış.)

Kartın önünü, arkasını, arkasındaki vidasının koruma bandına kadar fotoğrafını çekmesini söyledim, herhangi bir sıkıntı yok.
20 dakika FurMark test sonucunda ise 1920x1080 8XMSAA'damin 12, Max 14 FPS, 71 derece sabit, fanlar %94. Bana normal geldi bir de size sorayım.

Kart kargoda, elimde olacak 25.03 öğlen saatlerinde.

FurMark harici başka hangi testleri yapayım? FurMark ve harici testlerde iyi değerler nelerdir? Başka nelere dikkat edeyim? Bir rehber vardı forumda fakat bulamadım.

Sistemim,
AMD Ryzen 5 1600 / MSI B450M PRO- M.2 / Patriot Viper 3200 MHz 2x8 GB / SanDisk 250 GB Ultra NVMe M.2 / WD Blue 3.5 1TB / Windows 10 Education 64 Bit

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Biraz daha ayrıntı verebilir misiniz acaba ?

Evet kartı satarken çalındı maalesef.

Bu arada, bu sentetik testlere karşıyım ben.

2.el RX 460 aldım, sentetik testlerde hiç sorun çıkmadı. Oyuna girince siyah ekran hatası aldım. Nam-ı değer "WattMan".

Direkt oyunlarda dene. Aç oyun oyna. En basit yöntem. MSI Afterburner ile sıcaklık, frekans değerlerini aç. Oyun oynarken bak. Zaten anormallik varsa oyunda belli olur.

Bu arada, bu sentetik testlere karşıyım ben.

2.el RX 460 aldım, sentetik testlerde hiç sorun çıkmadı. Oyuna girince siyah ekran hatası aldım. Nam-ı değer "WattMan".

Direkt oyunlarda dene. Aç oyun oyna. En basit yöntem. MSI Afterburner ile sıcaklık, frekans değerlerini aç. Oyun oynarken bak. Zaten anormallik varsa oyunda belli olur.

WattMan yazılımsal bir problem o benim de başıma geldi maalesef yapacak bir şey yok. :(

Her şeyden öte, sizde patlamaması için dua edilebilir. Kullanıp tadını çıkarmanızı tavsiye ederim. FurMark ve OCCT ile biraz test edip çökme var mı, GPU ve Bellek frekansları, güç tüketimi ve sıcaklıklara bakabilirsiniz.

Umarım, şu kur ve stok problemlerinde bayağı sıkıntı.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun kartınız tam olarak nasıl çalındı?

Hocam suç tamamen bende, biraz utandığım için anlatmak istemiyorum detaylı. Satış için anlaştığım ve milyonlarca küfürlerime günlerdir nail olan arkadaş aslında orada oturmadığı apartmana kartı alıp giriyor, arka kapıdan çıkıp kaçıyor. Polis çağırıyorum, karakola gidiyorum, ifade veriyorum. Olay bu kadar. Şimdi çeşitli ikinci el satış sitelerinde avdayım. Seri numarasından bulmaya çalışıyorum. MSI'da mail attım. Kendileri bana eğer sisteme seri numarası girildiği taktirde haber vereceklerini söylediler. Cimer'e de karakolda çok ilgilendiklerini(!) ve akıbetinin ne olduğunu merak ettiğimin olduğu bir yazı yazdım. Olay 14 Mart akşamı oldu. Vatan'dan satın almıştım kartı, fatura çıkarttırdım, karakola onu da ek belge olarak sunacağım ki, kartın benim olduğunu destekleyeyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı