2. el ekran kartı alırken nelere dikkat edilmeli?

Makaleler
5
Yer
elazığ
200 TL'ye HD4870 buldum. Alacagım satıcı ekran kartını sana yollayayım 3 gün kullan beğenmezsen bana geri yola dedi,eğer beğenirsen parasını yolarsın dedi. Ben o 3 gün boyunca nasıl test edebilirim? Bütün testleri yapayım içim rahat olsun onu istiyorum.

Ürün Linki : https://www.sahibinden.com/ilan/iki...2-mb-gddr5-dx10.1-256-bit-dvi-601540791/detay

Satıcı 120 TL'ye GT 415 satıyor o daha performanslı ise onu alayım. Bütçeyi çok arttırmak istemiyorum.

An itibariyle GeForce 210 kullanıyorum. Ne kadar fark eder? Bir kaç ay öncesine kadar HD4350 kullandım fena değildi. Bu kart ondan ne kadar üstün?

Sorularım:
  • 500W güç kaynağı yeterli olur değil mi?
  • Q9400 işlemci ile sorun yaratmaz değil mi?
  • Bu kart fazla ısınır mı?
rwtdghfhjfhgjgkkujtyrıjkutkuşişilşikşlşkpi.PNG
Screenshot_20180907-225036.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar parçaları karpuz seçer gibi bakılarak alınmaz. Dış parçaları sağlam olsa bile içindeki parçalar bozuk olabilir. Ekran kartını satıcının yanında bilgisayarda oyun oynayarak test etmek sağlamlığını doğrulayabileceğiniz tek yöntemdir.

Bilgisayar parçaları karpuz seçer gibi bakılarak alınmaz. Dış parçaları sağlam olsa bile içindeki parçalar bozuk olabilir. Ekran kartını satıcının yanında bilgisayarda oyun oynayarak test etmek sağlamlığını doğrulayabileceğiniz tek yöntemdir.
Yazdım zaten. Kart 3 gün bende kalacak. 3 gün boyunca hangi testleri yapmalıyım? Bunu sordum.

3D Mark testlerini yapın. Oyunlar oynayın FPS değerlerine bakın. Kart elinize geçerse içinden takur tukur ses gelmemesine dikkat edin. Fanın düzgün döndüğüne emin olun. Kendi testlerden elde ettiğiniz verileri internettekilerle karşılaştırın. Şuna dikkat edin:
Satıcı garanti versede geri iade etmek istediğinizde adam kaybolabilir,sözünü tutmayabilir. Bilgisayar parçaları özellikle eski ürünlerde ikinci ele dikkat edilmelidir.

3D Mark, Unigine Heaven, Passmark gibi benchmark programlarını kullanarak internetteki sonuçlarla karşılaştırma yapmalısınız. Yükte 80 dereceyi geçiyorsa o karta hiç bulaşmayın zaten.

3D Mark testlerini yapın. Oyunlar oynayın FPS değerlerine bakın. Kart elinize geçerse içinden takur tukur ses gelmemesine dikkat edin. Fanın düzgün döndüğüne emin olun. Kendi testlerden elde ettiğiniz verileri internettekilerle karşılaştırın. Şuna dikkat edin:
Satıcı garanti versede geri iade etmek istediğinizde adam kaybolabilir,sözünü tutmayabilir. Bilgisayar parçaları özellikle eski ürünlerde ikinci ele dikkat edilmelidir.
Öncelikle cevapların için teşekkürler. Oyun oynacağım tabiki. Fakat internette bu kart ile güncel testler bulamadım.

Öncelikle cevapların için teşekkürler. Oyun oynacağım tabiki. Fakat internette bu kart ile güncel testler bulamadım.
Eski kartların performansları hakkında net bilgim yok :(. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
500W güç kaynagı yeter. Isınmayı test edene kadar bilemezsiniz. Eski işlemciler hakkında gene bilgim yok :(.

Eski kartların performansları hakkında net bilgim yok :(. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
500W güç kaynagı yeter. Isınmayı test edene kadar bilemezsiniz. Eski işlemciler hakkında gene bilgim yok :(.
Bu arada 2 soruya cevap verdim işlemci konusunu bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı