Furmark testi yaparken, MSI Afterburner ile GPU kullanımını, GPU saat hızını, ve GPU sıcaklığını takip edebilirsiniz. Bu değerlerde bir sorun yoksa sorun olmaz. İkinci el GTX 1050 aldım hiç bir sorun yaşamadım. GT 1030 ve RX 550 gibi kartlardan daha iyi performans verecektir.
GPU saat hızı referans değerlerin aşağısına düşmüyorsa, GPU kullanımı %99 altında değilse ve yükte GPU sıcaklığı 80°C geçmiyorsa kart sağlıklı çalışıyordur. Aldığınız zaman kart bakımsızsa sıcaklıklar yüksek olabilir. İçini açıp termal temizlik yapabilirsiniz.
Dostum 192 Bit kart ayrıca PSU calculator ile hesapladıgımda 300 civarı çıkıyor bende bulunan Power 12V kanalından 324W veriyor bence yeterli diye düşünüyorum.
GPU saat hızı referans değerlerin aşağısına düşmüyorsa, GPU kullanımı %99 altında değilse ve yükte GPU sıcaklığı 80°C geçmiyorsa kart sağlıklı çalışıyordur. Aldığınız zaman kart bakımsızsa sıcaklıklar yüksek olabilir. İçini açıp termal temizlik yapabilirsiniz.
Şu an kullandığım 9500GT 241 puan verdi bir de bir sürü çözünürlük ayarı var hangilerinde yapmam gerek bu FurMark'ın detaylı anlatımı var mı forumda veya YouTube'da?