Çağdaş Çağ
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- İktisatçı
Sağ olun, hemen arayıp cevapları paylaşacağım.@Kokasi35, yakınınızla irtibat haline geçip bütçelerini öğrenirseniz çok iyi olur. Ellerindeki laptopu satabildikleri kadar uygun fiyata satmaya çalışsınlar. Bilgisayarcıya satmaya çalışırlarsa düşük fiyatla karşılaşabilirler. Piyasadaki fiyatını mutlaka öğrensinler. Bunlara ek olarak alacakları bilgisayardan beklentileri nelerdir? Hangi amaçla kullanacaklar? Öğrenebilirseniz paralarını daha iyi değerlendirmelerini sağlayabiliriz.
Ben zaten toplansa bile 2. el fiyatlarına uygun olarak toplanmayacağı kararındayım. Ve bu sonucu onları arayarak söyledim. Onlar da cevabını verdiler. Bundan bir önceki mesajımda mevcut. Sadece sizden alırken nelere bakmak lazım dedim. Siz konuya bir girdiniz kardeşim, maşallah konu sistem önerisine çıktı. Sadece bakmak gereken bileşenleri sordum.@Kokasi35, ben adamın ne yapacağını sormuyorum. Alacak arkadaşına "adam" diye hitap edeceğim. Adamı ara sor "Ne yapacaksın? Ne edeceksin?" diye. Bütçeyi söylemeni istiyorum çünkü senin verdiğin bütçe ile tahmini bir ikinci el toplayacağım. Belki sen bir cihaz alacaksın/aldıracaksın. Ama çok kötü bir cihaz olacak adamın kullanımına tamamen aykırı bir cihaz. Bu yüzden ara sor, bütçe lazım. Ne yapmak istiyor öğren. Öğrendiğinde öncelikli parçaları sana söyleriz.
O konu ve hususlara dikkat ederim. Laptopu görseniz Vietnam gazisi dersiniz. Kapağı başka yerde bataryası başka yerde. Doğru düzgün kullanmıyor. Bütçe el vermiyor. El verse daha iyisi alınabilir diyorum dinlemiyor. Telefonda anlattım bütün her şeyi ama nafile. Dinlemiyor. Alsın da ben onu sonra göreceğim.@Kokasi35, büyük ihtimal oyun için kullanamayacak çünkü oyunu açamayacakKeşke bütçeleri 1000 civarı olsa da yakınınız elle tutulur bir cihaza sahip olsa. Dikkat etmesi gereken bileşenler oyun için ekran kartı. "Bu ekran kartı 2 GB, çalıştırır." tarzı bir cümle duyabilir. Ancak bütçe fazla olmadığı için buna ne kadar dikkat etmesi gerektiği tartışma konusu olabilir Laptopu artık hiç mi iş göremez hale gelmiş. Yola "az da olsa oyun oynarım" diyerek çıkıyor fakat gerçekten parasını çöpe atacak. Ev ödevini yapabilir fakat sadece o kadar. Son olarak söyleyebileceğim bilgisayarcı da kontrol etmeyi unutmayın.
Sen istersen bu konuyu bir terket bence. Adamın istediği açık ve net. Artisliğin bir lüzumu yok. Adam sana soru sormuş. Sen bu konuya sanırım yardım amaçlı değil de, ortalığı birbirine katma amaçlı geldin.@Kokasi35, ben adamın ne yapacağını sormuyorum. Alacak arkadaşına "adam" diye hitap edeceğim. Adamı ara sor "Ne yapacaksın? Ne edeceksin?" diye. Bütçeyi söylemeni istiyorum çünkü senin verdiğin bütçe ile tahmini bir ikinci el toplayacağım. Belki sen bir cihaz alacaksın/aldıracaksın. Ama çok kötü bir cihaz olacak adamın kullanımına tamamen aykırı bir cihaz. Bu yüzden ara sor, bütçe lazım. Ne yapmak istiyor öğren. Öğrendiğinde öncelikli parçaları sana söyleriz.
Öneriniz için çok teşekkürler. Marka da önemli derken mesala nasıl? Dedikleriniz yapacağım. O zaman detaylı bir inceleme gerekli diyorsunuz. Anlamış mıyım? @Silinen üye kardeşimiz gerekli cevabı vermiştir. Konu kapatılabilir.Sen istersen bu konuyu bir terket bence. Adamın istediği açık ve net. Artisliğin bir lüzumu yok. Adam sana soru sormuş. Sen bu konuya sanırım yardım amaçlı değil de, ortalığı birbirine katma amaçlı geldin.
@Kokasi35, soruna gelirsek kardeşim, ilk önce parçalarına bak sağlam mı diye. Modellere bak, düşük modelli olmasın. O fiyata alınabilecek en iyi bilgisayar olduğuna kanaat getir. Marka da çok önemli. Kısaca iyice bir araştır. O fiyata en iyi hangisi olacaksa onu al.