2. el HDD alınır mı?

Yakuphizm

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bütçe çok düşük bu yüzden 2. el harddisklere yöneldim lakin aklıma takılan bir şey var; bunların üretiminde 2017 2014 yazıyor ama sağlık 100 performans 100 nasıl oluyor?

Peki bu sağlık değerleri sıfırlatılabilir mi
SMART verilerini silenler olabiliyor. Güvenlik kamerası için kullanılmış modellerde sıkça görülüyor zaten, silip satıyorlar.

Yinede oyun PC'sinden çıkma basit insanlar pek bulaşmaz. Onlardan Badsector'ü olmayan ve çalışma saatleri düşük, temiz bir model alsanız üzülmezsiniz. HDD'ler genel olarak uzun ömürlü oluyorlar zaten. Şahsen 2 kere almış bulundum ve halada temiz çalışıyorlar.

1 seneye yakın oldu bende 1TB HDD almıştım 2. el onunda sağlığı 97-100 arasıydı aldığım zaman bir sıkıntısı yok hala kullanıyorum. Zaten sahibinden ile param güvendeyle alırsan 2 gün içinde iade edebilirsiniz.

SMART verilerini silenler olabiliyor. Güvenlik kamerası için kullanılmış modellerde sıkça görülüyor zaten, silip satıyorlar.

Yinede oyun PC'sinden çıkma basit insanlar pek bulaşmaz. Onlardan Badsector'ü olmayan ve çalışma saatleri düşük, temiz bir model alsanız üzülmezsiniz. HDD'ler genel olarak uzun ömürlü oluyorlar zaten. Şahsen 2 kere almış bulundum ve halada temiz çalışı
Bem harddiskim 2016 modeldi sağlığı%0 oldu ve ömrü bitti 2016 dan beri de kullanıyorum mesela 4 yıl gider mi

Alinmaz, sifiri da alinmaz.

Bütçeden dolayi diyorsaniz bütçeyi artttiramam

İçine Windows kurulmayacaksa, büyük oyun kurulmayacaksa sadece video müzik fotoğraflar ve benzer şeyler yapılacaksa alınır ama gidip de içine God of War: Ragnarok Last of Us part 2 falan atıp oynarsanız üzülürsünüz.

Bem harddiskim 2016 modeldi sağlığı%0 oldu ve ömrü bitti 2016 dan beri de kullanıyorum mesela 4 yıl gider mi
Modele ve önceki sahibinin kullanımına bağlı. Genel olarak Barracuda, WD Green gibi çöp olmayan modeller 30 bin saati geçiyorlar. Bendeki modelde geçti, günde 10 saat kullansanız 10 yıldan fazla oluyor.

İçine Windows kurulmayacaksa, büyük oyun kurulmayacaksa sadece video müzik fotoğraflar ve benzer şeyler yapılacaksa alınır ama gidip de içine God of War: Ragnarok Last of Us part 2 falan atıp oynarsanız üzülürsünüz.

Ben yillarca hard disk kullandim oyun performansi bence iyiydi 7200 RPM bir hard disk kullanmıştım

Modele ve önceki sahibinin kullanımına bağlı. Genel olarak Barracuda, WD Green gibi çöp olmayan modeller 30 bin saati geçiyorlar. Bendeki modelde geçti, günde 10 saat kullansanız 10 yıldan fazla oluyor.

Peki temiz olduğunu nasıl anlayacağim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı