2. el i5 3470 R9 270X sistem toplama

Murat Koçak

Kilopat
Yer
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar, hayatımda ilk defa bilgisayar topluyorum ve bilmediğim şeylerin olduğunu fark ettim, öncelikle toplamak istediğim sistem;
-Gigabyte GA-AB350M-GAMING 3 (anakart)
-Sapphire R9 270X 4 GB 256 Bit (ekran kartı)
-Crucial 8 GB Ballistix Sport LT DDR4 2666MHz CL16 1.2v (RAM)
-Intel i5 3470 3.2GHz 4+4 çekirdek+fan.

Sistem bu, herhangi uyumlu olmayan bir parça var mı, ayriyeten bu sisteme bir PSU tavsiye etmenizi istiyorum, PSU dışında sistem toplam 2650 TL, fiyatı hakkında görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumsuz bir sistem, anakart AM4 yani Ryzen işlemciler için. 1155 pin anakart bulmanız gerekiyor, RAM'lerde keza aynı şekilde DDR4 yerine DDR3 olmalı.
Teşekkür ederim, dediklerinizi dikkate alıp sistem anakart ve işlemcisini Ryzen 5 2600X ve Asus B350 F Gaming Rog Strix olarak değiştim diğer tüm bileşenler aynı, PSU hariç 3010 TL'ye vardım, sizce uygun mudur?

Seçtiğiniz ekran kartı 2013 yılından kalma ne tür oyunlar oynamak istediğinizi iyi belirlemeniz gerekli. Onun dışında PSU için de paradan kaçmamanızı öneririm zira kalitesiz bir güç kaynağı size çok daha fazla masraf çıkartabilir. Son olarak da ram için tek adet 8gb yerine 2x4 olarak alırsanız bir miktar daha performans artırışı elde edebilirsiniz.

Ekran kartı biraz düşük kalmış gibi, en azından RX 460-70, GTX 960-970 falan bakın bence.
oynayacağım oyunlar, VALORANT, CS:GO, LOL, Rainbow, Gta 5 gibi oyunlar, şu an o kadar bütçem olmadığı için düşük ayarlarda oynayarakta idare edebilirim, şu an ki laptopum GTA 5'i açamaz bile.
Seçtiğiniz ekran kartı 2013 yılından kalma ne tür oyunlar oynamak istediğinizi iyi belirlemeniz gerekli. Onun dışında PSU için de paradan kaçmamanızı öneririm zira kalitesiz bir güç kaynağı size çok daha fazla masraf çıkartabilir. Son olarak da ram için tek adet 8gb yerine 2x4 olarak alırsanız bir miktar daha performans artırışı elde edebilirsiniz.
Öncelikle diğer yorumda sistemi düzenlediğimi okumanızı isterim, onun haricinde bu sistemle ben CS:GO, VALORANT, GTA 5, LOL ve Rainbow tarzı oyunlar oynamak istiyorum, grafik kalitesi çok önemimde değil çünkü zaten genelde FPS oyunlarını düşük kalitede oynamayı tercih ederim, onun dışında akıcı olması çok önemli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı