2.El İ7 3770+GTX 1060 Sistem Toplama

Merhaba arkadaşlar önümüzdeki 1-2 ay içinde bu sistemi almayı planlıyorum. Bazı parçaları 2.el almayı düşünüyorum bazı parçaları sıfır almak istiyorum kendi kafamda tasarladığım aşağıda. Parçalarda uyumsuzluk söz konusu mu?

Ekran Alıntısı.PNG

Uyumsuzluk söz konusu. İşlemci 1155pin, anakart ile uyumsuz. Aynı şekilde RAMler ile de uyumsuz.
Kasa olarak güzel bir kasa alın ki hava sirkülasyonu iyi olsun, bu sayede sistem ısınmaz.
3000₺ ye daha güncel, daha iyi sistemler vardır elbet.
Sizce hangi parçaları değiştirmeliyim?
O fiyata sıfır güncel sistem toplanıyor zaten. Hem o işlemci ddr4 anakartla çalışacakmı?
İ7 4790 ile nasıl olur?

Anakart için öneri yapar mısınız?
x370 anakart ile değiştirdim 160 TL fark çıktı ama X370 anakart çok daha iyi olur. İleride 3. nesil işlemci de alabilirsin anakart değiştirmeden. bir de 8 GB ram ve SSD eklersen bu sistem tamam olur. Bence 2. ele girme sıfır varken.
Hocam sanırım i7 almaya kararlısınız. Güncel olmayan bir sistem için bu kadar çok çabalamayın derim. 3770 almaya çok kararlıysanız eğer z77 anakartlara bakın.
K değil ki hocam işlemci Z serisi anakartı boş yere almış olur.

Sifir güncel almak varken, neden hala 5-6 yaşındaki parçaları almaya çabalıyorsun? Başındaki rakamlardan hangi yılda üretildiğini anlamak mümkün.
i7 3770 2012 yılının sonlarında üretilmiş işlemcidir ve en fazla 1660ti için uyumludur. Ayrıca 2. el en güçlü ve ucuz işlemciler arasında en uygunu bu işlemci. Bencmark puanlarından da görüldüğü üzere 6700 - 4790 - 7700'e çok yakın puanlar. İşlemci iyi ama ekran kartı yönünden 1660 daha iyi olur kanısındayım. Anakart nerden bulursunuz onu bilmiyorum ama ben DDR4 ile uyumlu olduğunu sanmıyorum 1155 pin anakartların. 1155 pin USB 3.0 bile bulamadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı