2. el iPhone alırken nelere dikkat edilmeli?

J. Barbaro

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi ben sıfır iPhone 14-15 düşünüyordum fakat Pro model önerdiler, 13 Pro Max vs. fakat bunların sıfırını alamam, 2. el alırsam alırım. Ben daha önce iOS kullanmadım. 2. el alırsam ne oluyor, 0 alırsam ne oluyor? Ne farkları var? Çünkü iCloud falan muhabbeti duydum, önemliymiş. Anlatır mısınız?

Şimdi ben sıfır iPhone 14-15 düşünüyordum fakat Pro model önerdiler, 13 Pro Max vs. fakat bunların sıfırını alamam, 2. el alırsam alırım. Ben daha önce iOS kullanmadım. 2. el alırsam ne oluyor, 0 alırsam ne oluyor? Ne farkları var? Çünkü iCloud falan muhabbeti duydum, önemliymiş. Anlatır mısınız?
2.el alırken cihazda iCloud varsa cihazı sıfırlayamıyorsun, kendi İcloudunu giremiyorsun. Ve bunu şifre olmadan kaldıramıyorsun. Yani iCloud olmamalı. Ondan sonra cihazın IMEI kaydına bak, kayıtsız ise cihazın her SİM yuvasını 4 ay kullanırsın, çift sim ise 8 ay kullanırsın ve 4 ay cihaz SİM kartı okumaz. Ve bu 8 ay ileride daha da kısalabilir. Cihazın pil sağlığını kontrol et, azsa alma. Face ID gibi özelliklerini kontrol et, çalışmıyorsa onarım görmüş demektir.

iCloud bir depolama alanıdır, Bir IPhone'u diğer bir IPhone'ye aktarırken en önemli uygulamalardan birisi. iCloud hesabı oluşturursun ve ICloud'a kişilerini, Fotoğraflarını, Driveri vb. Şeyleri kayıt edersin. Telefonu alırken öncelikle Pil durumuna bakmanı şiddetle tavsiye ederim. Model numarasına bak. Telefon orijinal mi yoksa yenilenmiş mi? Bunları model numarası gösterir. Garanti kapsamına bakabilirsin, Parça değişmişse orijinal mi yoksa yan sanayi bir parça mı kullanmışlar ona bakabilirsin. Sürümüne falan bak. Telefonun kozmetik durumuna bak Arkasına, Yanına, Çentiklerine. Kameralarını test et. Face ID'yi test et.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, Geldikçe ekleme yaparım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı