2. el işlemci alınır mı?

Vuralemre

Hectopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 7 3700X alıyorum arkadaşlar.
Çok samimi bir kişi, sonuçta çiğ süt emmiş vicdanını bilemem ama tüm detaylı fotoğrafları attı, sorun yok dedi. Fotoğraflarda fiziksel bir problem görünmüyor.

Soruma gelecek olursak 3700X ekim 2019 faturalı. Kullanilmamis Wraith Prism (bana yeter de artar bile, sadece Windows isleri. Ve belki mining ayda 1 oyun) fan.

Vatan Bilgisayar'dan alınmış kutulu faturalı. Sizce 2200E alınır mı? Kargoyla alacağım test imkanım yok...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ilan ve satıcıdan bağımsız olarak ikinci el bilgisayar parçaları arasında en gönül rahatlığıyla alınabilir parça işlemcidir dostum.

Sıfırı 2900 tl. Genelde ilanlar 2500 tl civarında. Sesinden anladığım kadarıyla samimi birisine benziyor. Ne yapıp edip elden test ederek mı almaliyim yoksa güvenebilir miyim? Bu arada işlemcide nasıl bir parça arızası olabilir ?

İşlemci genel anlamda en zor bozulan bir bileşendir ve zaten ikinci el piyasasında ucuza bulanlar hiç affetmeden satın alırlar ki hiç sıkıntı çıkarmaz. AMD'de şu sıkıntı var pinleri eğri büğrü satan insanlar var bazı sitelerde, dikkat etmeden satın alanlar oluyor eğer pinlerinde sıkıntı yok ise hiçbir sorun çıkmaz.

İşlemci genel anlamda en zor bozulan bir bileşendir ve zaten ikinci el piyasasında ucuza bulanlar hiç affetmeden satın alırlar ki hiç sıkıntı çıkarmaz. AMD'de şu sıkıntı var pinleri eğri büğrü satan insanlar var bazı sitelerde, dikkat etmeden satın alanlar oluyor eğer pinlerinde sıkıntı yok ise hiçbir sorun çıkmaz.
Overclock yapmadım zaten amdlerde pek anlamı olmuyor falan dedi. Samimiydi. Sizce böyle bir işlem varsa işlemcinin ömrü kısalır mı. Bu arada mesajınız için teşekkür ederim. Sıfır 3600 almaktansa 400 daha verip 3700x almaya değer mi?

3700x bana göre almaya değer problemsiz ise satıcının söylemiş olduğu şekilde ki gibi ayrıca Wraith Praism soğutucusu da mevcut. RGB takıntınız var ise yani kaçınılmaz fırsatlardan birisi. Şahsi fikrim ben alırdım ama gene de size kalmış. Stress testi felan yapsın sıcaklıkları sizinle paylaşsın ona göre siz karar verirsiniz.

3700x bana göre almaya değer problemsiz ise satıcının söylemiş olduğu şekilde ki gibi ayrıca Wraith Praism soğutucusu da mevcut. RGB takıntınız var ise yani kaçınılmaz fırsatlardan birisi. Şahsi fikrim ben alırdım ama gene de size kalmış. Stress testi felan yapsın sıcaklıkları sizinle paylaşsın ona göre siz karar verirsiniz.
Aylarca kullanmış sonra üst modele geçince çıkarmış satılığa koymuş hocam. Hiç test yapmadım. Telefon numarası tutarlı, fatura kendisine ait, tarih doğru, kendisi kullanmış sadece. Seri numaraları doğru, fanı hiç kullanmamış. Termal macunu da koyarım dedi test falan yaptırmadım, az önce kargoladi . Ya bozuktur ya sağlamdır diye düşünüyorum haksız mıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı