Forum içerisinde üsluba dikkat edersek daha seviyeli bir ortam içerisinde bilgi aktarımı olacağını düşünüyorum. Benim vurgulamak istediğim noktayı kaçırmışsınız, ifade edeyim. R5 2600 ile overclock yaptığınızda zorlayabileceğiniz üst sınırlar, R3 3100'ün üzerinde olacağını ifade etmeye çalışmıştım.
İleriye dönük oyunların birden fazla çekirdeğe ihtiyacı olacağı için her türlü 6Core 12 thread daha mantıklı. Basit oyunlar oynanıyorsa CS:GO tarzı o zaman ucuz olan hangisi ise o tercih edilmelidir. 1600 AF 800TL gibi bir fiyata aldım biraz araştırılınca farklı opsiyonlar oluşabiliyor. Aşağıya multi Core değerlerini bırakıyorum. Son olarak ayrı bir parantez açarak konuşmayı sonlandırıyım. Şu an oynadığınız bir oyunda BF5 veya PUBG, işlemciniz R3 3100 ise % olarak çalışması çekirdek sayısından dolayı 6 çekirdekli bir işlemciye göre %30'min daha fazla olacağından kullanım ömrü de o şekilde az olacaktır daha fazka yük bindiğinden dolayı, tabii teknoloji şans işi fakat ileriye dönük olması sebebiyle 2 sene içerisinde çekirdek farkı bariz öne çıkacaktır.