2. el işlemci alırken neye dikkat etmeliyim?

Forum içerisinde üsluba dikkat edersek daha seviyeli bir ortam içerisinde bilgi aktarımı olacağını düşünüyorum. Benim vurgulamak istediğim noktayı kaçırmışsınız, ifade edeyim. R5 2600 ile overclock yaptığınızda zorlayabileceğiniz üst sınırlar, R3 3100'ün üzerinde olacağını ifade etmeye çalışmıştım.
İleriye dönük oyunların birden fazla çekirdeğe ihtiyacı olacağı için her türlü 6Core 12 thread daha mantıklı. Basit oyunlar oynanıyorsa CS:GO tarzı o zaman ucuz olan hangisi ise o tercih edilmelidir. 1600 AF 800TL gibi bir fiyata aldım biraz araştırılınca farklı opsiyonlar oluşabiliyor. Aşağıya multi Core değerlerini bırakıyorum. Son olarak ayrı bir parantez açarak konuşmayı sonlandırıyım. Şu an oynadığınız bir oyunda BF5 veya PUBG, işlemciniz R3 3100 ise % olarak çalışması çekirdek sayısından dolayı 6 çekirdekli bir işlemciye göre %30'min daha fazla olacağından kullanım ömrü de o şekilde az olacaktır daha fazka yük bindiğinden dolayı, tabii teknoloji şans işi fakat ileriye dönük olması sebebiyle 2 sene içerisinde çekirdek farkı bariz öne çıkacaktır.

4 Core 8 thread gayet yeterli.
2600 artık alınmaz.
3100, 3300X, 3600 tercih edilmeli.

Bende bu yaz Ryzen 7 3700X almıştım fakat mağazadan almamıştım satan kişi ürünün 0 olduğunu söylemişti ve gerçektende öyleydi güvenlik bandı hiç açılmamıştı bilgisayarı ilk açtığımda herhangi bir sıkıntı yoktu fakat oyundan atmaya başladı Google açılmamaya başladı en sonunda mavi ekran hatası verdi mağazadan almadığımdan dolayı ortada kaldım Amazon Almanya garantiliydi şimdi işlemciyi aldığımız kişiye geri verdik o kişi ise garantiye yollayacak ne olursa olsun ben mağazadan alınması taraftarıyım ürün 0 olmasına rağmen benim dilim yandı. Ürün bozuk çıktığı vakit mağazada en kötü muhatap bulabiliyorsunuz.

Diğer parçalarınız çalışıyor mu? Soket hasar görmüş olabilir.

Başka bir işlemci ile test ettim çalısıyor.
Bende bu yaz Ryzen 7 3700X almıştım fakat mağazadan almamıştım satan kişi ürünün 0 olduğunu söylemişti ve gerçektende öyleydi güvenlik bandı hiç açılmamıştı bilgisayarı ilk açtığımda herhangi bir sıkıntı yoktu fakat oyundan atmaya başladı Google açılmamaya başladı en sonunda mavi ekran hatası verdi mağazadan almadığımdan dolayı ortada kaldım Amazon Almanya garantiliydi şimdi işlemciyi aldığımız kişiye geri verdik o kişi ise garantiye yollayacak ne olursa olsun ben mağazadan alınması taraftarıyım ürün 0 olmasına rağmen benim dilim yandı. Ürün bozuk çıktığı vakit mağazada en kötü muhatap bulabiliyorsunuz.

R5 3600 alacağım sıfır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı